Profitul NN Asigurari de viata, in scadere la 86 milioane lei

Autor:

Bancherul.ro
2022-02-18 10:02

NN Asigurări de Viață a încheiat 2021 cu un profit brut de 86 de milioane de lei, conform rezultatelor financiare neauditate, cu 10,4% sub nivelul din 2020 ca urmare a angajamentului de a investi în transformarea digitală, îmbunătățind experiența clienților, anunta compania intr-un comunicat de presa.

Comunicatul NN Romania:

NN România a încheiat 2021 cu performanțe solide pe toate liniile de business

NN România a înregistrat performanțe financiare solide pe toate liniile de business în 2021, în ciuda provocărilor generate în economie de pandemia de Covid-19.

Compania și-a consolidat poziția pe plan local, ca lider în segmentele de asigurări de viață și pensii private, cu o amprentă semnificativă în economia locală. În același timp, NN și-a accelerat strategia de transformare digitală, oferind mai multe beneficii și o experiență digitală clienților în interacțiunea cu produsele lor de asigurări și pensii private.

În segmentul asigurărilor de viață și sănătate, activele financiare administrate de NN Asigurări de Viață au atins aproape 4,6 miliarde de lei la sfârșitul anului 2021, în creștere cu 8,5% față de 2020, iar primele brute subscrise au depășit 940 de milioane de lei anul trecut, în creștere cu 10,2%, conform rezultatelor financiare neauditate.

În 2021, grija clienților pentru sănătatea lor și a celor dragi a fost mai mare ca oricând, aproape 37% dintre clienții noi alegând Asigurarea de Sănătate NN pentru ei și familia lor.

NN a continuat să fie alături de clienți în momentele în care au avut cel mai mult nevoie. În 2021, NN a plătit beneficii totale de peste 482 de milioane de lei, în creștere cu 10,5% față de 2020. Aproape 77 de milioane de lei au fost beneficii pentru evenimente asigurate, cu 38% peste nivelul din anul precedent, dintre care o treime au fost pentru acoperiri legate de sănătate.

În același timp, indemnizațiile pentru polițele ajunse la finalul perioadei contractuale, răscumpărate sau reziliate, au însumat 405 milioane lei. Coeficientul de lichiditate al companiei a fost 3,05 anul trecut, iar marja de solvabilitate raportată conform Solvency II a fost 272%, confirmând stabilitatea financiară a companiei și capacitatea de a-și îndeplini obligațiile asumate față de clienți.

NN Asigurări de Viață a încheiat 2021 cu un profit brut de 86 de milioane de lei, conform rezultatelor financiare neauditate, cu 10,4% sub nivelul din 2020 ca urmare a angajamentului de a investi în transformarea digitală, îmbunătățind experiența clienților. Compania a plătit contribuții totale la bugetul de stat de aproape 57 de milioane de lei, similar anului anterior.

„NN are o bază financiară solidă și o poziție bună pentru a continua să-și dezvolte strategia de a fi un sprijin real pentru clienții care caută să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei prin soluții relevante de asigurare și pensie privată. Investițiile noastre în experiența clienților și călătoria noastră pentru a deveni asigurătorul digital al viitorului ne permit să oferim interacțiuni digitale celor peste 2,2 milioane de români care se bazează pe noi în demersul lor de a asigura un viitor financiar mai bun pentru ei și familiile lor”, a spus Gerke Witteveen, Chief Financial Officer al NN Asigurări de Viață.

Transformarea digitală a continuat să fie un pilon cheie din strategia de creștere pentru viitor a companiei. În 2021, NN s-a concentrat pe accelerarea digitalizării interacțiunii clienților cu produsele de asigurări de viață și pensii private, de la achiziție la beneficii, adăugând noi tool-uri și procese pentru o experiență digitală agilă. Clienții pot cumpăra asigurări într-un proces 100% digital care asigură emiterea rapidă a poliței, în majoritatea cazurilor într-o oră de la semnarea electronică a contractului și efectuarea plății. În 2021, peste 75% dintre primele de asigurare au fost plătite electronic de clienții NN, prin NN Direct sau prin link de plată online. De asemenea, NN a continuat să dezvolte NN Direct, care permite clienților să fie informați, în timp real, despre produsele lor de asigurare și pensie privată, să facă plăți, să-și actualizeze datele de contact și să-și gestioneze portofoliul. Începând din 2021, clienții pot solicita beneficiile pentru un eveniment asigurat prin NN Direct, într-un proces care durează doar câteva minute, iar cererile sunt rezolvate într-un timp foarte scurt, de până la 48 de ore.

În segmentul pensiilor private facultative administrate de NN Asigurări de Viață, compania a continuat să ajute clienții să economisească în plus pentru pensie. Activele nete administrate au crescut cu 18,2% până la peste 1,8 miliarde de lei la finalul anului trecut, cumulat pentru fondurile NN Activ și NN Optim, reprezentând o cotă de 54,8% din piață potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Cele două fonduri aveau în total peste 271.000 de participanți la finalul anului trecut, reprezentând 48,1% din numărul total de participanți la Pilonul III. NN Asigurări de Viață a generat randamente de 9,24% pentru fondul NN Activ și 5,12% pentru fondul NN Optim în 2021, conform calculelor bazate pe datele ASF.

În același timp, în segmentul pensiilor private obligatorii administrate de NN Pensii, 2021 a fost încheiat cu un volum al activelor nete administrate de 31,1 miliarde de lei, reprezentând aproape 35% din piață, cu 19,1% peste nivelul de la finalul anului 2020, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Fondul administrat de NN Pensii avea peste 2 milioane de participanți la finalul anului trecut, reprezentând 26,3% din numărul total de participanți la Pilonul II. NN Pensii a generat un randament de 7,25% în 2021, conform calculelor bazate pe datele ASF.

În 2021, NN a sporit contribuția la bunăstarea comunităților din care face parte în România, susținând inițiative relevante social care se concentrează pe sănătate și incluziune financiară. În total, NN Asigurări de Viață a susţinut inițiative cu 2,8 milioane de lei și NN Pensii cu 1,2 milioane de lei, potrivit datelor financiare neauditate. Cea mai importantă inițiativă începută anul trecut este parteneriatul cu Asociația Inima Copiilor pentru extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din București.

 

Despre NN România
NN (www.nn.ro) este prima companie internațională de asigurări de viață care a intrat pe piața din România, în 1997, iar de 13 ani activează și pe segmentul pensiilor private, fiind lider pe piețele de profil. Totodată, NN s-a extins pe piața asigurărilor de sănătate și, mai nou, pe piața asigurărilor generale, odată cu adăugarea asigurărilor pentru locuințe în portofoliu. NN susține peste 2,2 milioane de clienți de asigurări și pensii, un sfert din populația activă a României, să protejeze tot ceea ce contează mai mult pentru ei.

Comentarii

SCHEAU Camelia

Grad risc seismic

Specialisti in expertizate constructii au publicat in artic dd mai jos intre alteld ca locuintele incadratd in Urgente 1 , 2 sau 3 sunt echivalente cu Grd sresmic 1 adica pericol.prabusire si bulina rosie. Dd ce atunci bancile acorda credite la urgente deci Grs srismic 1 si nu la Grd seismic2 ? https://acru.ro/risc-seismic-explicat/

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: ASIGURARI

Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023

În prezent, conform legii, FGA primește și înregistrează atât cereri de plată (despăgubiri-indemnizații Anexa 10/ restituire primă-Anexa 9) cât și cereri de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7) pentru... detalii

Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de polițe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari, conform unui comunicat, in care se adauga:„Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entități. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii și deține de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în cuantum de un miliard de euro”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.În ceea ce privește instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre... detalii

Dosarele de dauna Euroins se pot deschide la FGA: care este procedura

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare... detalii

Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) atrage atenția asupra faptului că, în procesul de instrumentare a daunelor, asigurații nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 și 14 februarie, conform unui comunicat al PAID, in care se adauga:Compania subliniază că, în baza protocolului de colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), raportul privind cele două cutremure a fost transmis deja către toate societățile de asigurare implicate.„Asigurații nu trebuie să se deplaseze sau să se adreseze INCDFP pentru obținerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele în acest sens fiind deja atât în posesia PAID, cât și a tuturor asigurătorilor implicați în gestionarea dosarelor de daună. Avem toate detaliile necesare și suficiente pentru instrumentarea corectă a daunelor înregistrate. Continuăm demersurile de digitalizare și automatizare a procedurii, astfel încât proprietarii ale căror... detalii