BRCI vrea sa se extinda pe piata bancara

Autor:

Bancherul.ro
2021-06-09 21:37

Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) și-a consolidat, în ultimul an, prezența pe piața din România, dezvoltându-și activitatea și dublând numărul de angajați, se arata intr-un comunicat de presa, in care se adauga:

Astfel în primul an de la relansarea activității, capitalul social al instituției bancare a fost majorat cu 35 milioane de lei, iar portofoliul de credite al Băncii Române de Credite și Investiții a crescut de 8,7 ori la sfârșitul primului trimestru al 2021 față de perioada corespunzătoare din 2020.

De asemenea, în ultimele 12 luni, banca și-a dublat numărul de angajați – 80% dintre aceștia provin din domeniul bancar, având, în medie, 15 ani de experiență – fapt care poziționează instituția bancară pe un loc de încredere în piața forței de muncă, în contextul în care industria din care face parte a trecut printr-un proces de consolidare pe fondul pandemiei, dar și al digitalizării puternice (139 de sucursale au fost închise și 349 de angajați au plecat din sistemul bancar, în primele nouă luni ale anului trecut, potrivit unor date transmise, la finele anului 2020, de Banca Națională a României).

BRCI pune accentul pe învățare și perfecționare continuă, astfel că organizează periodic training-uri pentru angajații săi, cu scopul de a se asigura că aceștia pot răspunde cât mai bine nevoilor clienților.

“În ultimul an, chiar și în contextul situației dificile aduse de pandemie, ne-am dublat numărul de angajați, capitalul social a fost majorat cu 35 milioane lei și am crescut portofoliul de credite, acestea fiind doar câteva dintre elementele care ne-au ajutat să ne extindem activitatea. Mai mult, în ultimele 14 luni, am investit peste 1 milion de euro în soluții tehnologice inovatoare, asemenea conceptului MIND – o platformă exclusiv digitală, care răspunde în mod direct nevoilor clienților, în ceea ce privește banking-ul digital. Platforma asigură, printre altele, posibilitatea deschiderii conturilor 100% digitale și apoi accesarea produselor băncii. Obiectivul nostru este să utilizăm expertiza angajaților noștri și să valorificăm sprijinul acționarilor pentru a ne continua activitatea în sectorul financiar într-un mod sustenabil și pentru a genera valoare adăugată, integrând tehnologia în strategia noastră de business și oferind produse din ce in ce mai competitive” – George Ciobănașu, Președinte al Consiliului de Supraveghere al Băncii Române de Credite și Investiții.

BRCI își propune să dezvolte în continuare soluții financiare optime, care să răspundă nevoilor existente ale clienților din portofoliu și să-și extindă activitatea pe piața din România.

Informații generale:

Banca Româna de Credite și Investiții S.A. a funcționat până la 13 martie 2014 sub numele de ATE BANK ROMÂNIA S.A., și până în 2006, sub numele de Banca pentru Mica Industrie și Liberă Inițiativă – Mindbank SA. A fost înființată în România în anul 1990, iar la data de 18 decembrie 2013, s-a finalizat și decontat tranzacția, în urma căreia domnul Dorinel Umbrărescu a devenit acționarul majoritar, prin preluarea integrală a participației deținute de Piraeus Bank SA Grecia.

La data de 28.02.2020, s-a finalizat și decontat tranzacția în urma căreia domnul Gupta Sanjeev a devenit acționarul majoritar cu o cotă de 99,59%.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Anunturi banci

Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza

Procedura de inregistrare si administrare a reclamatiilor de catre intesa Sanpaolo Bank precum si situatia litigiilor cu clientii. Cate reclamatii si cate litigii are banca si cum sunt gestionate acestea,... detalii

Platile instant, posibile la 13 banci

Începând cu 17 iunie, Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) își extinde portofoliul de servicii de plăti cu serviciul Plăți Instant, dezvoltat de TRANSFOND. Acest serviciu permite transferul interbancar... detalii

Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12

CEC Bank a introdus o solutie suplimentara de securitate in aplicatia de mobile banking CEC app, pentru protectia impotriva atacurilor informatice precum cititoare de ecran, vulnerabilitati de rooting, jailbrake, debugger,... detalii

Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor

Pentru clienții cu popriri: de la data de 1 octombrie 2023, BRD implementează comunicarea Soldului Cert către ANAFÎncepând cu data de 1 octombrie 2023, intră în vigoare Ordinul Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora astfel cum acesta a fost modificat prin Ordinul nr. 626/2023 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:Pentru popririle emise de ANAF și înființate electronic începând cu 01.01.2021, BRD, alături de celelalte bănci din România, comunică în mod automat către ANAF informații cu privire la sumele care se pot... detalii