Ministerul Educației și Cercetării, Banca Națională a României, Asociația Română a Băncilor, Institutul Bancar Român, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul de Studii Financiare anunță acreditarea singurului curs integral „Educație economico-financiară pentru profesori”.
Grupul-țintă al acestui curs este personalul didactic din învățământul gimnazial care predă disciplina „Educație socială” elevilor de clasa a VIII-a. Începând cu anul de studiu 2020-2021, educația financiară a devenit materie obligatorie pentru elevii clasei a VIII-a, fiind cuprinsă în disciplina „Educație socială”.
Institutul Bancar Român (IBR), fondat de Banca Națională a României și Asociația Română a Băncilor, este furnizorul cursului gratuit acreditat de Ministerul Educației și Cercetării, pe o perioadă de 4 ani, prin Ordinul 3.559/ 2021 privind acreditarea programelor de formare continuă.
Instituțiile implicate în acest demers național invită personalul didactic din învățământul gimnazial care predă disciplina „Educație socială” elevilor din clasa a VIII-a să se înscrie la IBR, începând cu luna aprilie 2021, conform informațiilor afișate pe site-ul instituției www.ibr-rbi.ro.
În urma absolvirii acestui curs cu o durată de 40 de ore, profesorii vor obține 10 credite profesionale transferabile.
Formatorii cadrelor didactice sunt profesori de economie.
Inițiativa de formare a fost susținută și de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
Acest demers instituțional public-privat, prin intermediul căruia profesorii sunt formați pentru a preda noțiuni de educație financiară, reprezintă piatra de temelie pentru dobândirea de cunoștințe economico-financiare de către elevii claselor a VIII-a și pentru îmbunătățirea comportamentului financiar.
Desfășurarea acestui curs se înscrie în proiectele de educație financiară derulate de Ministerul Educației, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor, în baza Acordului de colaborare încheiat în anul 2018.
Acordul de colaborare prevede realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară.
Vfr Invest, cu adresa de internet vfr-invest.online (vezi foto) este o inselaciune, nu este o platforma de investitii reale. Pe aceasta pagina de internet sunteti pacalita, prin intermediul unei aplicatii false, ca... detalii
Bugetul general consolidat cuprinde toate bugetele din sistemul bugetar de stat, definite ca atare prin acte legislative. El include: bugetul de stat; bugetul centralizat al unităților administrativ-teritoriale; bugetul asigurărilor sociale de stat; bugetul asigurărilor pentru șomaj; Fondul național unic de asigurări sociale sănătate; bugetul instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii etc. Simplificat, la bugetul de stat propriu-zis și al instituțiilor publice se adaugă gestiunea banilor pe plan local și cea pe funcții de bază, precum sănătatea, pensiile și șomajul. Ca ordin de mărime, veniturile la bugetul de stat reprezintă, de fapt, cam jumătate din sumele încasate per total iar cele locale și pentru pensii se apropie de câte un sfert din total. Concret, iată cum arata situația banilor gestionați de stat după primele 11 luni din 2024: Se poate observa că, în... detalii
Dupa sustinerea criptomonedelor de Donald Trump in America, monedele virtuale sunt promovate acum pe Facebook si de un important influencer, vedeta TV Dan Negru: „Porsche-ul lui David Popovici mi-a amintit... detalii
Brua.ro este un site activ in prezent, prin care se deruleaza inselaciuni cu investitii in cunoscutul proiect BRUA al Transgaz pentru transportul gazelor. Pe acest site (vezi foto) sunt atrase... detalii