Firmele micro și PFA-urile ce sunt eligibile pentru ajutorul de stat din programul de microgranturi – Măsura 1 au la dispoziție 5 zile lucrătoare pentru a semna contractele cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), anunta BCR intr-un comunicat, in care adauga:
– Peste 2.000 de firme micro și PFA-uri au selectat Banca Comercială Română drept partener pentru Măsura 1.
– După semnarea contractului cu ministerul, cei care au selectat BCR vor primi banii în maximum 7 zile lucrătoare.
Banca Comercială Română este pregătită să facă plățile în cadrul măsurii Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile. Măsura 1 a programului de Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, acordate sub formă de sumă forfetară, s-a adresat firmelor micro fără niciun angajat, PFA-urilor, ONG-urilor cu activitate economică și cabinetelor medicale.
Astfel, pe măsură ce contractele de finanțare dintre clienții BCR și MEEMA vor fi semnate, BCR va efectua plățile în valoare de 2000 de euro/client. Pentru ca toate etapele să fie îndeplinite cât mai repede, aplicanții trebuie să urmeze toți pașii necesari detaliați în cadrul platformei https://granturi.imm.gov.ro/.
Banca a lansat special pentru acest proiect Ghidul de Granturi nerambursabile pentru IMM-uri afectate de pandemie, care conține toate informațiile necesare celor care doresc să acceseze granturile nerambursabile.
Programul de granturi nerambursabile derulat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, permite PFA-urilor, microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii să acceseze granturi din fonduri europene, în valoare totală de peste 1,7 miliarde de euro prin trei scheme de finanțare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri și granturi pentru investiții pentru IMM-uri.
· Măsura 1: Micro și PFA-uri Granturi nerambursabile, buget total 100 mil. Euro – Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, acordate sub formă de sumă forfetară, pentru IMM-uri/PFA-uri în valoare de 2.000 de euro (echivalent lei)
· Măsura 2: Granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, buget total 1,067 miliarde euro, acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, de până la 150.000 EUR (în echivalent lei)
· Măsura 3: Granturi pentru investiții în producție pentru IMM-uri, buget total 550 mil. euro în baza evaluării proiectului de investiții care face obiectul cererii de finanțare, investiții între 50.000 de euro și 200.000 EUR (în echivalent lei).
Cardurile OTP Bank nu functioneaza la aceasta ora, a anuntat banca intr-un mesaj pe Facebook: "Dragi clienți, momentan funcționarea cardurilor OTP Bank este afectată de o avarie tehnică. Echipele noastre... detalii
Banca Transilvania isi anunta clientii ca in curand vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay pentru persoane fizice si BT Go pentru persoane juridice. In consecinta, dupa primirea notificarii... detalii
AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii
PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii