Piraeus Bank isi prezinta noua conducere, cu doi fosti sefi ai BCR, dupa ce a fost preluata de JC Flowers si BERD

Autor:

Bancherul.ro
2018-07-24 19:32

Piraeus Bank anunta intr-un comunicat ca banca va fi condusa, dupa ce a fost preluata de fondul de investitii JC Flowers si de BERD, de fosti doi sefi ai BCR: Nicolae Danila, presedinte al Consiliului de Administratie si Dominic Bruynseels, presedinte executiv, care-l inlocuieste pe Catalin Parvu, cel care a condus Piraeus Bank in ultimii 10 ani si care va ramane in banca in functia de vicepresedinte responsabil de clientii corporativi.

Comunicatul Piraeus Bank  

Schimbări în Conducerea și Consiliul de Administrație
Piraeus Bank România

– Dominic Bruynseels preia funcția de Președinte Executiv al Piraeus Bank România;

– Consiliul de Administrație al băncii are un nou Președinte – în persoana domnului Nicolae Dănilă – și o nouă componență.

Dominic Bruynseels, Cătălin Pârvu, Viorel Mischie, Mădălina Otilia Teodorescu și Nikolaos Chaniotis formează noua echipă de conducere a Piraeus Bank România.

Dominic Bruynseels, Președinte și membru al Consiliului de Administrație al Piraeus Bank România:

“Piraeus Bank România se află pe direcția bună. Suntem susținuți de doi investitori puternici, cu forță financiară și experiență vastă: compania americană de investiții private J.C. Flowers & Co. și BERD. Cu sprijinul noilor noștri acționari suntem deja un jucător mai puternic, cu acces la resurse financiare și expertiză. Avem o afacere solidă și o echipă foarte bună. Pe termen scurt ne propunem să fim un partener mai competitiv și mai atrăgător pentru clienții noștri și pentru piața românească.”

Dominic Bruynseels, Președinte va coordona întreaga activitate a băncii și va prelua în subordine directă funcțiile de control ale Piraeus Bank România.

Dominic este unul dintre cei mai experimentați bancheri din România și nu numai, cu o practică internațională cumulată de aproape 38 ani în sectorul bancar – inclusiv în cadrul Standard Bank of South Africa, Banca Comercială Româna, Barclays Bank PLC – atât pe piețele dezvoltate cât și pe cele emergente.

Dominic a condus achiziții majore și de succes, a dezvoltat și coordonat strategii care au dus la creșteri semnificative ale business-ului, a gestionat schimbări și crize organizaționale, a condus Consilii de Administrație în calitate de Președinte, a transformat start-up-uri în afaceri sustenabile, a construit și supervizat planuri de creștere organică și a oferit consultanță externă unui număr de companii, instituții financiare de dezvoltare guvernamentale și organizatii non-guvernamentale.

În România, a ocupat funcția de Director General al Băncii Comerciale Române în perioada mai 2008-aprilie 2012, perioadă în care banca a înregistrat profituri record (2008) și rezultate operaționale excelente (2009 și 2010).

Dominic a fost Președinte al Private Investors în Africa, Vice-Președinte al Overseas Development Institute, Membru al Directoratului Consiliului Investitorilor Străini în România.

El este membru al Chartered Institute of Bankers, are o diplomă în Studii Financiare, Chartered Institute of Bankers, o diplomă MBA, la Henley Management College si este licențiat în Istorie Medievală la Durham University.

[2]

Cătălin Pârvu, Prim Vicepreședinte, membru al Consiliului de Administrație, va gestiona segmentele Corporate, IMM, Trezorerie și Piețe Financiare, Dezvoltare Produse și Campanii, Prevenire Fraude și Investiții pe Piața de Capital.

Cătălin este unul dintre pionierii pieței autohtone de banking, cu o experiență de 28 de ani în sectorul bancar, la a cărui dezvoltare a contribuit semnificativ. A avut o implicare majoră în expansiunea segmentului de carduri – debit și credit – și a conceptului de bancassurance în România.

Timp de 10 ani a deținut funcția de CEO al Piraeus Bank România, unde a coordonat expansiunea semnificativă a rețelei de unități a băncii în perioada de creștere economică și a gestionat cu succes impactul avut de crizele sistemului bancar din România și Grecia asupra băncii.

Cătălin a ocupat poziţii de Top Management în instituţii bancare precum Banca Ţiriac şi HVB-Ţiriac, în sectorul de operaţiuni bancare precum şi în cel de retail banking: timp de 8 ani, Cătălin a fost Vicepreşedintele Băncii Ţiriac şi membru al Consiliului de Administraţie, iar în 2005, el a devenit Vicepreşedinte şi membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Ţiriac-HVB Group.

Datorită vastei sale experienţe în domeniul bancar, Cătălin a fost membru al Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor, activând și în alte organizații similare.

Cătălin este absolvent al Facultăţii de Automatică din cadrul Universităţii Bucureşti, deţine o diplomă în matematică la Universitatea din Bucureşti şi o diplomă de studii postuniversitare în Management Bancar şi Pieţe de Capital la Institutul de Studii Economice.

[3]

Mădălina Otilia Teodorescu, Vicepreședinte, va continua să supervizeze activitățile rețelei teritoriale a Piraeus Bank România, întreaga activitate de Retail a băncii – Dezvoltare Business, Segmentare Clienți, Management al Performanței și Analiză în Afaceri, precum și departamentul Marketing.

Mădălina s-a alăturat echipei Piraeus Bank România în 2014 și a avut o contribuție semnificativă la procesul de digitalizare a băncii, precum și la eficientizarea rețelei de unități teritoriale.

Ea are o experiență de aproape 23 de ani în domeniul bancar, din care ultimii 16 ani în poziții de Top și Middle Management în cadrul Piraeus Bank România și Raiffeisen Bank, cu o expertiză extensivă pe partea de vânzări.
Mădălina este absolventă a Universității Româno-Americane, Facultatea de Finanțe-Bănci.

Din 1996, Mădălina și-a consolidat cariera profesională prin participarea la programe internaționale de training la Geneva, Milano, Paris, Praga, Viena, Londra și Laussane.

[4]

Viorel Mischie, Vicepreședinte, membru al Consiliului de Administrație, va coordona divizia Financiară și pe cea de Management de Date și Business Intelligence.

Viorel s-a alăturat Piraeus Bank România în 2005, în funcția de Chief Financial Officer, după ce a ocupat o serie de poziții cheie în divizia financiară a Băncii Comerciale Ion Țiriac. În 2007 devine Assistant General Manager & CFO Piraeus Bank România, iar în septembrie 2009 este numit Director General Adjunct.

Viorel este un profesionist cu o experiență semnificativă în sectorul bancar autohton, care a contribuit la dezvoltarea și implementarea de sisteme vitale pentru industrie și a format echipe puternice de experți în finanțe și contabilitate bancară. Viorel are o expertiză de aproape 21 de ani în banking și de 27 de ani în sectorul financiar-contabil.

Viorel a urmat cursuri de specializare în cadrul unor instituții financiare prestigioase din Statele Unite ale Americii, Germania și Grecia.

[5]

Nikolaos Chaniotis, Vicepreședinte, va coordona activitatea diviziilor de Recuperare Credite – persoane juridice și persoane fizice – și Active Reposedate.

În februarie 2015, Nikolaos s-a alăturat Piraeus Bank România în calitate de Director General Adjunct, preluând conducerea Sectorului Recuperare Credite.

Nikolaos are aproape 25 de ani de experiență bancară și în domeniul piețelor financiare și a deținut o serie de responsabilități cheie în instituții precum Tirana Bank, Uniastrum Bank-Rusia, Bank of Cyprus, Arab Bank PLC – Atena, Piraeus Bank, Credit Lyonnais Greece. Nikolaos are o vastă experiență în administrarea și restructurarea creditelor neperformante, precum și în corporate banking și risc de credit.

Nikolaos deține un master în Administrarea Afacerilor, specializarea Finanțe, la Universitatea din Toledo, Ohio și este licențiat în Științe Economice la Slippery Rock University, Pennsylvania.

După ce și-a îndeplinit cu succes misiunea în cadrul băncii, Athanasios Psathas, Vicepreședinte, responsabil de Operațiuni și IT, se va întoarce la Piraeus Bank Grecia la sfârșitul lunii iulie. Succesorul său lui va fi anunțat ulterior.

În același timp se schimbă și Componența Consiliului de Administrație al Piraeus Bank România.

Consiliul Director este condus de Nicolae Dănilă, în calitate de Președinte, mandatat pentru următorii patru ani, și îi include pe directorii executivi Dominic Bruynseels, Cătălin Pârvu și Viorel Mischie. Director principal independent este Pedro Miguel Weiss, iar Andrea Secci și Bogdan Ciobotaru sunt directori ne-executivi.

[1]

Nicolae Dănilă este unul dintre cei mai experimentați și respectați bancheri din România, cu o carieră de 42 de ani în acest domeniu.

Dănilă a deținut funcții de Top Management în instituții bancare precum JP Morgan Chase (România), Chase Manhattan Bank (România) și Banca Comercială Română și a fost, pe rând, Consilier al Guvernatorului Băncii Naționale a României și Consultat Strategie în cadrul BNR.
Dănilă a urmat cursuri de specializare la instituții prestigioase din Londra, Paris, Frankfurt, Lausanne, New-York.

El este Membru al Asociației Economiștilor din România, Membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, Membru al Clubului de la Roma – secțiunea România, Membru al ASPEN România, Membru al Societății SOREC România.

Cariera sa profesională este dublată de activitatea academică: Dănilă este Profesor la Academia de Studii Economice București.

Dănilă a publicat nu mai puțin de 10 cărți de specialitate, alte zeci de articole, a participat la numeroase conferințe naționale și internaționale și a primit o serie de distincții și recunoașteri profesionale de la instituții și publicații relevante pe plan intern și internațional.

Dănilă este Doctor Honoris Causa al Universității “Ovidius” din Constanța si Doctor in Economie, al Academiei de Studii Economice Bucuresti.

Despre Piraeus Bank România

Cu sediul în București, Piraeus Bank România oferă o serie largă de produse și servicii pentru clienți locali și internaționali, incluzând activități de retail, pentru IMM-uri și corporate banking.

PBR operează prin 99 de unități bancare, angajează 1200 de specialiști și are aproximativ 150.000 de clienți activi. Pentru mai multe informații va invităm pe www.piraeusbank.ro.

Despre J.C. Flowers & Co.

J.C. Flowers este unul dintre liderii domeniului de private equity și este dedicat investițiilor globale în industria financiară. Fondat în 1998, J.C. Flowers a investit peste 15 miliarde capital în 53 de companii de portofoliu în 18 țări, într-o gamă largă de subsectoare ale industriei financiare: bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate și servicii de management al activelor. Cu active de aproximativ 6 miliarde de dolari în management, J.C. Flowers are birouri în New York și Londra. Pentru mai multe informații accesați www.jcfco.com.

Despre BERD

BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat și a inițiativei antreprenoriale în 38 de economii din trei continente. Banca este deținută de 67 de țări, precum și de Uniunea Europeană si de Banca Europeană de Investiții. Este unul dintre cei mai mari investitori instituționali în România. Până în prezent, în România, Banca a investit aproape 8 miliarde de euro în peste 400 de proiecte. Doar anul trecut, BERD a investit 550 de milioane de euro în România. 93% din această finanțare a fost direcționată către sectorul privat.

Comentarii

maria

comisioane

maria

comisioane

maria

comisioane

maria

comisioane

Bogdan

Articol mincinos

Revizuiți va rog comisioanele de la ing. Sunt un client mulțumit nu un angajat. Acest articol este unul mincinos.

Bogdan

Articol mincinos

Revizuiți va rog comisioanele de la ing. Sunt un client mulțumit nu un angajat. Acest articol este unul mincinos.

Vasile Coman

Comisioane ING

Bogdan, comisioanele ING sunt corecte, le-am luat in calcul pe cele standard, fara conditionalitati, pachete de servicii sau promotii. Care e obiectia ta?

SirNeo

Comision 0

Ce ai fumat prietene cand te-ai documentat pentru articolul asta? Am card de debit la ING si nu am nici un comision. Nu mai dezinformati lumea!!!!

Vasile Coman

Comisioane ING

SirNeo, ING isi face reclama ca are 0 comisioane, dar nu va spune ca doar daca va incasati pe card salariul si daca faceti o plata in fiecare luna. Daca nu, platiti 7 lei comision lunar si cate 3 lei la retragerile de bani de la bancomate. Verificati extrasul de cont sa vedeti daca nu cumva ING v-a luat comisioane.

Alex

comisioane BRD

Pentru pensionari exista conventii de pensii si diverse pachete. Unii platesc doar 7 ron/an pentru card si 0 pentru cont. Pentru un pachet pensionar care include card, cost, sms, interent banking si retrageri gratuite de la bancomate costul anual e 22.8 ron. Interogarea soldului e gratuita la toate cardurile BRD. Va rog sa va informati mai mult cand intocmiti un articol. Probabil si la alte banci situatia e similara.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Cariera

Exim Banca Romaneasca are o noua conducere

Conducerea Exim Banca Romaneasca va fi asigurata in urmatorii patru ani de Traian Halalai in calitate de presedinte executiv, Lidia Stan – vicepresedinte executiv responsabil cu activitatea de retail/CFO, Catalin... detalii

Ioana Gheorghiade devine sefa riscului la BCR

Banca Comercială Română (BCR) anunță numirea Ioanei Gheorghiade în funcÈ›ia de Chief Risk Officer (CRO) È™i membru al Comitetului Executiv al băncii, sub rezerva aprobării de către autoritățile de reglementare,... detalii

ING Bank are un nou director de resurse umane: Maria Zoicas

Maria ZoicaÈ™ se va alătura ING Bank România în calitate de Director al departamentului Resurse Umane începând cu luna noiembrie 2024, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:Maria are peste... detalii

Alessio Cioni este noul director general al Intesa Sanpaolo Bank Romania

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai solide grupuri bancare din Europa, anunță numirea lui Alessio Cioni în funcÈ›ia de Director General È™i... detalii