CEC Bank ofera firmelor un cont special pentru gestiunea TVA: cat costa in comparatie cu alte banci (actualizat cu oferta Unicredit)

Autor:

Bancherul.ro
2017-09-18 13:57

CEC Bank este prima banca din Romania care anunta lansarea unui cont pentru gestiunea TVA, conform Ordonantei nr.23/2017 privind plata defalcata a TVA, potrivit careia firmele platitoare de TVA sunt obligate de la 1 ianuarie 2018 (optional de la 1 octombrie 2017) sa-si deschida la banci sau la Trezorerie (gratis) un cont special pentru incasarile si platite de TVA.

Contul de TVA al CEC Bank are doua avantaje fata de contul curent standard: 0 comisioane pentru incasarile interbancare, adica din conturile altor banci, precum si 0 comision de administrare pentru clientii bancii care detin un pachet de cont, denumit “Pachetul IMM CEC Bank”, noul cont de TVA fiind inclus in acest pachet.

CEC Bank devine astfel a cincea cea mai ieftina banca din Romania in privinta costului unui cont standard de TVA, cu 18 lei lunar (vezi tabelul).

Pentru firmele care detin in prezent un pachet de cont la CEC Bank, care nu vor trebui sa achite comisionul de administrare standard, de 15 lei, costul contului de TVA scade la doar 3 lei lunar, banca avand astfel cea mai buna oferta de pe piata in acest moment.

Iata comunicatul CEC Bank:

CEC Bank lanseaza contul pentru gestiunea TVA

Bucuresti, 18.09.2017 – Ca urmare a publicarii Ordonantei nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA, CEC Bank lanseaza Contul de TVA, destinat clientilor persoane juridice impozabile inregistrate in scop de TVA. Acest produs va fi disponibil clientilor ulterior datei de 1 octombrie 2017, conform reglementarilor nationale.

Contul de TVA prezinta multiple beneficii:

– comision 0 de deschidere si inchidere de cont;

– comisioane 0 la incasari intra si interbancare;

– comision 0 la plati decontate in sistem intrabancar si comisioane reduse cu 50% la platile interbancare efectuate prin intermediul CEC Bank Mobile Banking si Internet Banking CEConline;

– comision 0 pentru depunerile in numerar efectuate de persoanele autorizate;

– comision 0 de administrare in cazul clientilor care achizitioneaza sau detin Pachetul IMM CEC Bank, prin includerea in mod gratuit a contului in pachet.

Conform prevederilor Ordonantei, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal au obligatia sa deschida si sa utilizeze cel putin un cont de TVA pentru incasarea si plata TVA. Mai mult, conform articolelor 23 si 24, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care opteaza pentru plata defalcata a TVA in perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2017 beneficiaza de o serie de facilitati in situatia in care indeplinesc cumulativ conditiile mentionate in reglementarea legala.

“Pentru a aplica in mod eficient prevederile Ordonantei 23/2017 privind plata defalcata a TVA, clientii nostri vor avea la dispozitie Contul de TVA de la CEC Bank, prin care pot derula facil si in conditii avantajoase de costuri operatiunile dispuse de noua legislatie”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte – Director General CEC Bank.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile din oferta CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate teritoriala, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.

Actualizare

Si Unicredit, care are cele mai mari comisioane pentru un cont standard, a anuntat astazi ca va oferi conturi de TVA fara comisionul de administare, care se ridica la 10 euro lunar pentru conturile standard.

In aceste conditii, clientii bancii italiene vor achita la contul de TVA doar comisionul pentru platile interbancare, de 3,51 de lei pentru sumele mici (maxim 500 lei) si 14,4 lei pentru cele mari (peste 50.000 de lei).

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Analiza

Banii din criptomonede nu sunt garantati de Revolut

Revolut, singura aplicatie bancara din Romania care permite cumpararea de criptomonede, nu garanteaza banii obtinuti din investitia in astfel de monede electronice. „Cazuri în care depozitele nu sunt acoperite de... detalii

Cine sunt actionarii Bancii Transilvania?

Banca Transilvania (BT) are o structura diversa de actionari, in majoritate persoane fizice si juridice din Romania. Astfel ca cel mai mare actionar al BT detine mai putin de 10%... detalii

Inselatorie cu credite: site-ul Credit Yes

Pe Facebook exista o pagina sponsorizata pentru inselatorii cu credite, Credit Yes, cu link catre site-ul Credityes.ro, asemanator cu o platforma legitima de credite auto din Statele Unite, Credityes.com.Site-ul Credityes.ro... detalii

A aparut o noua platforma de investitii in criptomonede pentru fraude online: Aspect Markets

Cititorii ne-au sesizat ca exista pe inteet o noua falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online.Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent,... detalii