Banca Transilvania (BT) a decis ca si in acest an, la fel ca in 2016, sa imparta cu actionarii o parte din profitul de 1,2 miliarde lei, prin plata unor dividende sub forma de numerar, precum si actiuni gratuite.
“Propunerea noastra, a conducerii executive, catre Consiliul de Administratie, privind plata dividendelor, va fi o combinatie de cash si actiuni gratuite. Pe de alta parte, avand in vedere planul ambitios de crestere, partea de actiuni gratuite va fi mai mare”, spune directorul general al BT, Omer Tetik.
Anul trecut, BT a distribuit actionarilor jumatate din profitul de 2,4 miliarde lei sub forma de numerar, si alte 620 milioane lei in actiuni gratuite, dividendul brut/actiune ridicandu-se la 0,39 lei.
Detaliile privind valoarea dividendului care va fi distribuit in acest an vor fi facute publice cu ocazia Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din luna aprilie.
BT a decis anul trecut sa distribuie dividende sub forma de numerar, pentru a doua oara in istoria BT, dupa ce a obtinut un castig important, de 1,6 miliarde lei, din tranzactia de preluare a Volksbank, in 2015.
BT vrea sa-si majoreze cu doua cifre veniturile din dobanzi si comisioane
BT urmareste sa-si majoreze veniturile din dobanzi si comisioane cu doua cifre in acest an, spune seful bancii, Omer Tetik.
Anul trecut, veniturile nete din dobanzi ale BT au scazut cu 10%, in timp ce veniturile nete din comisioane au crescut cu 11%.
De asemenea, banca din Cluj vrea sa-si diminueze rata creditelor neperformante (NPE), conform definitiei EBA, la 6%, de la 9,84% in decembrie 2016, prin recunoasterea creditelor neperformante si scoaterea acestora in afara bilantului (write-off) in vederea recuperarii.
Anul trecut BT a scos in afara bilantului credite neperformante de aproape doua miliarde de lei, pe care le-a provizionat cu 650 milioane lei.
In privinta cresterii creditarii pe piata bancara pentru acest an, seful BT anticipeaza un avans in jurul a 5% a soldului de imprumuturi.
Banca Transilvania a precizat ca este interesata sa se extinda prin achizitia altor banci scoase la vanzare. (vezi aici detalii)
Cele 32 de institutii de credit din Romania si-au sporit profitul net cu 11%, echivalentul a 1,1 miliarde lei, la 11,5 miliarde lei, in primele 9 luni din acest an,... detalii
Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat... detalii
Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an,... detalii
Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de... detalii