CEC Bank şi Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti au încheiat un acord de finanţare în valoare de aproape 97 mil. lei. Împrumutul este destinat refinanţării unor credite de investiţii din care au fost finanţate in anul 2009 proiecte de investiţii precum reabilitarea sistemului rutier, amenajarea de parcări sau extinderea reţelei de apă si canalizare, se arata intr-un comunicat de presa, in care se mai mentioneaza urmatoarele:
Proiectele de investiţii au fost finalizate în totalitate, scopul împrumutului actual fiind realizarea de economii prin reducerea costurilor de finanţare şi crearea de lichiditate pe termen mediu, în vederea implementării unor noi proiecte de investiţii ale Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti.
„Finanţarea administraţiilor publice locale reprezintă unul dintre obiectivele majore ale CEC Bank, circa 10% din totalul creditelor acordate în 2016 îndreptandu-se spre acest segment. Prin acordul încheiat cu Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, banca noastră continuă să se implice activ în viaţa comunităţilor locale, susţinând demersurile acestora de modernizare sau de dezvoltare a unor noi proiecte de investiţii”, a declarat domnul Radu Graţian Gheţea, Preşedinte Director General CEC Bank.
Semnarea acestui acord de refinanţare permite alocarea unor sume mai mari de bani pentru proiectele şi investiţiile din Sectorul 4 al Capitalei.
“O administraţie responsabilă, în interesul cetăţeanului, înseamnă înainte de toate grija pentru folosirea şi investirea banului public. Bugetul Sectorului 4 este unul dintre cele mai mici dintre bugetele sectoarelor Capitalei şi trebuie gestionat cu o eficienţă maximă. Prin semnarea acestui acord de refinanţare cu CEC Bank, am obţinut o serie de avantaje în beneficiul comunităţii noastre. În primul rand, am făcut economii, întrucât costul global al creditului este mai ieftin, iar gradul de îndatorare al primăriei a scăzut, ceea ce înseamnă că am reuşit să diminuam presiunea asupra bugetului local”, a declarat domnul Daniel Băluţă, Primarul Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti.
Tranzacţia dintre cele două instituţii a fost intermediată de consultantul financiar al Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, compania TUD Business Consulting, cu o experienţă de 10 ani în domeniul serviciilor financiare dedicate autorităţilor publice locale.
„Acest proiect, care va fi adăugat în portofoliul nostru alături de cele ale altor 20 de mari clienți, mare parte dintre ei autorități publice locale, a fost o provocare pentru noi, căreia i-am putut răspunde, dată fiind experiența noastră în tranzacții specifice de finanțare a autorităților publice locale”, a afirmat Mihai Tudorancea, managing director in cadrul firmei de consultanță.
BT Pay și BT Go înlocuiesc treptat BT24 și NeoBT, devenind singurele aplicații prin care cliențiipersoane fizice și firme vor face banking cu Banca Transilvania, anunta banca intr-un comunicat, in... detalii
Utilizatorii BT Pay au la dispoziție un asistent virtual (Chat BT) pentru informații cu privire la funcționalitățile aplicației, precum și despre produsele și serviciile Băncii Transilvania, anunta banca intr-un comunicat,... detalii
Actionarul majoritar al Garanti BBVA Romania este G Netherlands B.V., o companie cu raspundere limitata cu sediul in Amsterdam, Olanda, care este detinuta 100% in mod indirect de Turkiye Garanti... detalii
Patria Credit IFN SA, instituție financiară nebancară parte a Patria Bank Group, anunță semnarea unui nou acord de garantare cu Fondul European de Investiții (FEI), prin programul EUInvest, pentru acordarea... detalii