Trei actionari ai Bancii Carpatica se retrag inainte de fuziunea cu Patria Bank

Autor:

Bancherul.ro
2016-11-09 06:19

Banca Carpatica a anuntat BVB ca “in conformitate cu prevederile Procedurii de retragere a actionarilor din Banca Comerciala Carpatica S.A. in contextul fuziunii cu Patria Bank S.A., in perioada de exercitare a dreptului de retragere din Banca Carpatica (05 octombrie 2016 – 7 noiembrie 2016), si-au exprimat optiunea de retragere un numar de 3 actionari, detinand impreuna 414.699.946 actiuni, reprezentand 18,83% din capitalul social subscris si varsat al Bancii Carpatica.”

Banca Carpatica este detinuta in majoritate de Patria Bank, cu 64% din actiuni, iar actionarii minoritari sunt Ilie Carabulea, cu 18,4% din actiuni si alti actionari, cu 17,3%.

Banca a mai anuntat urmatoarele:

“Totodata, in data de 08 Noiembrie 2016 am fost informati de catre Patria Bank cu privire la hotararile Adunarii Generale Extraordinare a actionarilor Patria Bank, respectiv urmatoarele:

1) Prin Hotararea nr. 22/08.11.2016 a fost aprobata fuziunea prin absorbtie dintre Banca Comerciala Carpatica S.A si Patria Bank, prin urmare, aprobarea Proiectului de Fuziune, a informațiilor financiare interimare la data de 31 mai 2016, auditate, ale Patria Bank si Bancii Carpatica care stau la baza Proiectului de Fuziune, precum si a efectelor Fuziunii, incluzand dar fara a se limita la:

a) transferul cu titlu universal al tuturor activelor si pasivelor, respectiv drepturilor si obligatiilor, aferente intregului patrimoniu al Patria Bank catre Banca Carpatica, inclusiv dar fara a se limita la:

(i) Transferul imobilelor proprietatea Patria Bank S.A., astfel cum sunt descrise in Lista Anexa 1 la Convocatorul AGA al Patria Bank.

(ii) transferul tuturor sediilor secundare de la Patria Bank catre Banca Carpatica ca efect al Fuziunii, astfel cum sunt aceste sedii secundare identificate in lista Anexa 2 la Convocatorul AGA al Patria Bank, cu mentiunea ca Sucursala Nusco Tower si Punctul de lucru Arhiva Dragomiresti nu au fost infiintate pana la data prezentei hotarari, formalitatile legale de infiintare si inregistrare urmand a fi derulate in perioada urmatoare.

b) majorarea capitalului social al Băncii Carpatica de la valoarea de 220.274.282,20 RON la valoarea de 376.239.921,30 RON, împărțit în 3.762.399.213 acțiuni, fiecare având o valoare nominală de 0,1 RON/acțiune. Capitalul social al Băncii Carpatica se majorează ca efect al Fuziunii prin emiterea unui număr de 2.972.995.407 acțiuni noi, nominative, ordinare fiecare având o valoare nominală de 0,1 RON/acțiune, acțiuni noi care vor fi alocate acționarilor Patria Bank, conform raportului de schimb menționat în Proiectul de Fuziune. Prin urmare, Banca Carpatica ar trebui să înregistreze o majorare de capital în valoare de 297.299.540,70 RON (2.972.995.407 acțiuni noi X 0,1 RON valoare nominală). Însă, potrivit art. 250 din Legea societatilor nr. 31/1990, acțiunile deținute de Patria Bank în Banca Carpatica nu vor fi schimbate pe acțiuni emise de Băncii Carpatica; prin urmare, un număr total de 1.413.339.016 emise de Banca Carpatica și deținute de Patria Bank la data Proiectului de Fuziune vor fi anulate.

c) schimbarea denumirii societății absorbante din Banca Comercială Carpatica S.A. în Patria Bank S.A.;

d) data de la care Fuziunea isi va produce efectele, care va fi prima zi a lunii calendaristice urmatoare lunii calendaristice in care toate aprobarile necesare sunt obtinute si formalitatile necesare sunt indeplinite, respectiv este obtinuta aprobarea prealabila a Bancii Nationale a Romaniei si este redactata hotararea judecatoreasca emisa de instanta competenta prin care este aprobata Fuziunea si se dispune inregistrarea efectelor acesteia la Oficiul National al Registrului Comertului (“Data Implementarii”);

e) dizolvarea fara lichidare a Patria Bank, in calitate de societate absorbita, ca efect al Fuziunii. Prin Hotararea nr. 23/08.11.2016 a fost aprobata imputernicirea administratorilor si membrilor Comitetului Executiv al PATRIA BANK S.A. care vor semna in numele actionarilor hotararile AGEA, inclusiv orice procese verbale sau alte documente ori acte in legatura cu transferul unor active sau pasive din patrimoniul Patria Bank in patrimoniul Bancii Carpatica ca efect al Fuziunii si sa indeplineasca oricare si toate formalitatile impuse de lege in vederea obtinerii aprobarii autoritatilor competente, a inregistrarii, a executarii hotararilor AGEA din data de 08.11.2016 adoptate de catre AGEA si a asigurarii opozabilitatii acestora fata de terti, precum si acordarea acestora a dreptului de a delega unei alte persoane mandatul pentru efectuarea formalitatilor mentionate anterior, precum si dreptul acestora de mandatare a altor persoane pentru realizarea acestor operatiuni.

Informarea este semnata de Horia Manda, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Carpatica.

Comentarii

Gerula

Unde-i adevarul

Draga bancherul, si cine a permis euroizarea româniei? Și acum abonamentele la Orange sunt în eur....nu cumva BNR? Și euroizarea nu este din anii 2000 ci din anii '90, va amintesc: gepa electro center "numai în valută...."

Motan

Mentalitate de slugă

Acum câteva sute de ani ceream avizul Sublimei Porţi. Acum, articolul ne sugerează că ar trebui să cerem avizul sublimilor birocraţi incompetenţi bruxelezi sau şacalilor de la Frankfurt. Toate asta în condiţiile în care sistemul bancar e 80% străin şi practică o evaziune fiscală înfiorătoare!

Someone

Sunteti praf!

Muriti de invidie ca nu va puteti primii milioanele de euro din prosteala. M**e bancherilor!

constantin

ba voi ne credeti prosti ?

Ma bancherule, voi ne credeti prosti?!?! Pai cum plm sa ceri avizul BCE , cand este vorba de banci ?!?! Pai BCE (BANCA CENTRALA EUROPEANA) NU ESTE MAMA BANCILOR ?!?! CUM PLM SA CERI O OPINIE BCE DESPRE COPIII EI ,BANCILE DE LA NOI DIN TARA !?!? CERI PAREREA UNEI BANCI DESPRE AFECTAREA ALTOR BANCI !?!?!

Mintenia Pământului

Mama voastră de iudei !!!

Băi nenorocirilor nu vă mai ajunge ??? Cu cât sunteți plătiți iudeilor???

mircia

apropo de evaziune , cititi articolu de mai jos din capital

http://www.capital.ro/anaf-a-inceput-controale-la-bancile-comerciale-si-sunt-consecint.html

Gigi

Ultimele clipe

Bancherule, acum tre sa faci mizerie, ca altfel nu mai primesti banutul de la marinimosii stapani. Probabil vei fi nevoit sa scrii si mai mult ca sa primesti macar, ca si pana odinioară. Problema e ca oricum ti se va subtia, din moment ce tocmai a intrat ANAF pe fir si a descoperit neste chestiuni groase! Vezi ca daca nu treci in tabara care trebuie, prevad ca o sa iti plece jurnalistii si vor trece ei :))))))

Dan Irimescu

Cămătarii la pușcărie!

V-ați plictisit de disperare si ați zis să mai delirati un pic. Rușine bancherule!!! La pușcărie!!!

Alex

???

Eu nu înțeleg cum de vă mai suportați! Nu vedeți că toate comentariile sunt negative la adresa voastră! Eu zic să vă luați dracu băncile străine și să plecați dracu de la noi din țară! Nu ați adus decât suferință în această țară și nu ați făcut nimic bun! Iar voi de la bancherul .ro nu sunteți decât niște slugi plătite ca să mințiti populația cu rahaturile voastre.

liviu

rusine

Oare cum va vun idei din astea? Ce daca parlamentarii nostri au trecut o lege propusa de Piperea? Cumva e o lege stramba? Va zic eu.. nu este.. este o lege corecta care vine sa corecteze o hotie. Da.. o hotie.. pentru ca bancile au vandut numai teoretic franci.. in fapt bancile au dat lei (pentru ca nu aveau franci).. basca ca au convertit francii aia la cursul lor si au mai castigat si de acolo foarte multi bani.. ca va vad prieteni ai bancilor.. i-ati intrebat vreodata care este suma creditelor in franci acordate si cati franci au avut ele in cont (va zic eu.. nu se acopera nici 5%).. acum le convine de minune.. cursul e mai bine de dublu (deci ei incaseaza mai bine de dublu), marea majoritate schimbam lei in franci tot la banca si mai castiga si din casa de schimb.. la modul asta castigul lor se tripleaza.. si ca si cand nu ar fi de ajuns.. au dublat si dobanzile (eu am plecat cu dobanda de 4 si acum este 9).. mie asta imi pare a jaf.. jaf ordinar.. si sunt convins si ilegal.. nu inteleg de ce nu ii ia la verificat nici una din institutiile asta publice platite de noi.. si nu ma refer la bnr (pentru simplul motiv ca bnr este avocatul lor.. avocatul diavolului.. din pacate platit de noi)

Sorin

Muriti

Jigodiilor, muriti!!!! Cu tot profitul vostru camataresc, scarnaviilor ordinare!!! Infect articol, Bancurule!

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Profil

Aplicațiile BT Pay și BT Go înlocuiesc BT24 și NeoBT

BT Pay și BT Go înlocuiesc treptat BT24 și NeoBT, devenind singurele aplicații prin care cliențiipersoane fizice și firme vor face banking cu Banca Transilvania, anunta banca intr-un comunicat, in... detalii

Banca Transilvania introduce inteligența artificială în BT Pay

Utilizatorii BT Pay au la dispoziție un asistent virtual (Chat BT) pentru informații cu privire la funcționalitățile aplicației, precum și despre produsele și serviciile Băncii Transilvania, anunta banca intr-un comunicat,... detalii

De cine este detinuta Garanti BBVA Romania?

Actionarul majoritar al Garanti BBVA Romania este G Netherlands B.V., o companie cu raspundere limitata cu sediul in Amsterdam, Olanda, care este detinuta 100% in mod indirect de Turkiye Garanti... detalii

Credite cu garantii UE pentru legumicultori, fermieri si mici afaceri de la Patria Credit

Patria Credit IFN SA, instituție financiară nebancară parte a Patria Bank Group, anunță semnarea unui nou acord de garantare cu Fondul European de Investiții (FEI), prin programul EUInvest, pentru acordarea... detalii