Piața de leasing operațional a atins nivelul de 57.000 de unități în administrare la finalul primei jumătăți a anului, cu aproximativ 1.300 de autovehicule mai mult faţă de finalul lui 2015 şi în creştere cu 10% față de aceeaşi perioadă a anului trecut, se arata intr-un comunicat trimis de Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO), in care se mai arata urmatoarele:
În perioada ianuarie-iunie a acestui an au fost înmatriculate aproximativ 6.000 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, adică 14% din totalul înmatriculărilor noi (42.000 de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare).
Față de primul trimestru, cifrele arată o creștere a ponderii leasingului operațional în total înmatriculări cu 2 puncte procentuale. Astfel, previziunea pentru finalul anului – 60.000 de autovehicule în administrare – poate fi îndeplinită.
„În trimestrul doi al anului, piaţa de leasing operaţional a continuat creşterea. Ne bucurăm să vedem că leasingul operaţional a devenit o soluţie general adoptată pentru exploatarea parcurilor auto. Acest lucru este confirmat de creşterea ponderii din totalul înmatriculărilor auto.” declară Bogdan Apahidean, preşedinte ASLO.
În cei 5 ani de existenţă, asociaţia a reuşit să fie o interfaţă onestă şi de încredere între comunitatea de leasing operaţional şi parteneri, având o interacţiune permanentă cu presa şi reprezentanţii entităţilor legislativ-administrative ale statului (Parlamentul României, Ministerul Finanţelor Publice, DRPCIV, etc.) precum şi cu asociaţii cu interese comune (APIA, ALB), în vederea reprezentării cu succes a intereselor membrilor ASLO.
În cadrul întâlnirilor avute cu reprezentanţii autorităţilor, ASLO în parteneriat cu ALB a făcut câteva propuneri de rezolvare a problemelor întâmpinate în procesul de înmatriculare a autovehiculelor, precum activarea portalului de depunere a documentelor, extinderea programului de lucru şi crearea unor fluxuri de eficientizare a procesului.
Având în vedere demersurile noastre începute în luna iunie 2015, cu privire la evaziunea fiscală în comerţul auto second hand, ASLO salută inţiativa ANAF începută în mai 2016 prin care, în cadrul operaţiunii „Xenon”, inspectorii antifraudă au demarat verificările a 200 de companii specializate în achiziţii intracomunitare de maşini second-hand (potrivit informaţiilor publicate pe site-ul instituţiei).
Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility şi RCI Finanțare România.
Membrii asociației reprezintă peste 98% din total piață. Structura portofoliului (la nivel de asociație) este alcătuită din servicii complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 72%, urmate de management de flote 19%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.
Despre ASLO
Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO) a devenit funcţională în martie 2011 şi este o asociaţie profesională, neguvernamentală, non-profit şi apolitică, înfiinţată pe 17 noiembrie 2010, în conformitate cu legile din România. Membrii cu drepturi depline ai ASLO reunesc principalele companii de leasing operaţional de pe piaţa românească: ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease România, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Business Lease Romania, Hertz Lease, New Kopel, LeasePlan România, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finanţare România, Unicredit Leasing Fleet Management iar membrii asociați sunt: Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass’s România, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare şi SGS România.
ASLO îşi propune să promoveze conceptul de leasing operaţional şi să susţină cele mai bune practici în industrie fiind o interfaţă eficientă între comunitatea pe care o reprezintă şi comunitatea de afaceri şi autorități, protejând în acelaşi timp interesele membrilor săi.
Pentru detalii suplimentare: www.aslor.ro
 Fuziunea celor două companii contribuie la consolidarea pe piață a BT Leasing. BT Leasing ajunge la 35.000 de clienți. OTP Leasing este a patra companie cu care BT Leasing... detalii
Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, semnează un nou acord de împrumut de 10 milioane de euro cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru a... detalii
BT Leasing și Țiriac Leasing, jucători de top pe piața de leasing din România, au devenit prin fuziune o singură companie, BT Leasing, conform unui comunicat de presa, in care... detalii
Integrarea companiei Țiriac Leasing în Grupul Financiar Banca Transilvania va fi finalizată în 15 decembrie a.c., iar BT Leasing - Țiriac Leasing vor deveni o singură companie, BT Leasing, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:În urma fuziunii va rezulta o companie cu peste 25.000 de clienți, un portofoliu de 500 de milioane de euro și aproape 250 de angajați.Informații pentru clienții Țiriac Leasing - viitorii clienți BT Leasing: Condițiile de derulare a contractelor rămân aceleași. Numerele de înmatriculare se vor păstra până la finalul duratei prevăzute în contract. Asigurările facultative rămân neschimbate în ceea ce privește condițiile și primele de asigurare.Detalii utile pentru clienții Țiriac Leasing vor fi prezentate pe site-ul celor două companii de leasing odată cu fuziunea celor două companii, din 15 decembrie a.c.Achiziția Țiriac Leasing de către Grupul Financiar Banca Transilvania a avut loc... detalii