BCR a acordat fimei Chimpex, operator portuar din Constanta, un credit de 27 milioane de euro

Autor:

Bancherul.ro
2016-03-16 13:45

BCR anunta ca a acordat fimei Chimpex, operator portuar din Constanta, un credit de 27 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal de cereale.

Banca mai mentioneaza urmatoarele intr-un comunicat:

Facilitatea de credit acordată de catre Banca Comercială Română va permite Chimpex SA, unul dintre cei mai mari operatori portuari de la Marea Neagră, să implementeze unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare ale sale.

Contractul, în valoare de 27 de milioane de Euro, se va derula pe o perioadă de 10 ani şi a fost semnat în data de 11 martie 2016.

Chimpex va utiliza finanţarea pentru constructia silozului de cereale cu o capacitate de 200.000 de tone. Terminalul va fi amplasat în Molul IV din Portul Constanţa, Dana 55 şi va avea o capacitate de procesare de peste 3,5 milioane de tone de cereale pe an (grâu, orz, porumb, rapiţă, floarea-soarelui, etc.). Terminalul va fi complet automatizat și va permite descărcarea simultană a cerealelor din tren, camioane şi barje și ȋncărcarea acestora ȋn vase de tip Panamax de până la 63.000 tone. Alte facilități oferite de noua construcţie sunt: aerisire și monitorizare constantă printr-un sistem electromecanic dedicat, ajustări la ȋncarcare și descarcare, sistem de operare ecologic, dust-free și transbordare directă de la mijlocul de transport la vas.

Avocati

Tranzactia a fost asistata de casele de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Peterson (NNDKP) din partea bancii si de Popovici Nitu Stoica & Asociatii (PNSA) din partea companiei.

Despre Chimpex

Chimpex este unul dintre cei mai importanti operatori portuari din Constanța din 1971, fiind parte din grupul Ameropa. Este situat într-una dintre cele mai bune locații strategice din Portul Constanța cu acces facil pe cale rutieră, feroviară și maritimă.

Chimpex continuă să se remarce ȋn rândul operatorilor portuari din Constanța prin investiții majore ȋn modernizarea platformei, maximizând standardele de calitate pentru clienții săi. De asemenea, contribuie major la afirmarea poziţiei de top a României ȋn sectorul de comerţ internaţional cu cereale.

Construirea unui business solid acordând o deosebită atenţie siguranţei angajaților, protecției și menținerii unui mediu ȋnconjurător curat prin respectarea tuturor normelor ce se impun, având impact pozitiv ȋn economia națională, constituie obiectiv primordial al operatorului Chimpex

Despre Ameropa

Fondată în 1948, Ameropa este un trader internaţional de cereale şi îngrăşăminte, din Elveţia, aflat în proprietate privată, care acoperă pieţe tradiţionale, cum sunt Statele Unite, America de Sud, Europa, Asia şi Australia, la fel ca şi pieţe emergente din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Ameropa are peste 4700 de angajaţi pe glob şi intermediază anual 10 milioane de tone de îngrăşăminte şi 10 milioane de tone de cereale.

Despre Banca Comercială Română

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 551 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – aproape 2.100 de bancomate şi POS – 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

Comentarii

De la: MihaiSubiect:

Felicitari

Comentariu:

Bancherului pentru acest articol! Surprinde, inca o data, incompetenta BNR-ului si rigiditatea bancherilor. "...cel mai mult au avut de pl?tit cei care au luat un astfel de credit în lei, nu în franci." Cantati fals, domnule mare viceguvernator! Schimbati-va consilierii, daca nu sunteti capabili la BNR de niste calcule elementare! Ajungeti sa va compromiteti unul cate unul! Se poate lua un exemplu, credit de 80 mii lei, pe 24 ani, din 2008, cu un curs CHF determinat ca medie a cursurilor lunare. La un credit real in CHF cu o dobanda de 7% (relativ constanta, din cauza aplicarii defectuoase, cu intentie, a OUG50), s-a platit in 8 ani exact ca la un credit ipotecar in lei cu o dobanda fixa de 14%, credit virtual, desigur. Nu cred ca mai este ceva de adaugat.

De la: CostelSubiect:

Aroganta bancilor isi va afla sfarsitul in curand!!!

Comentariu:

Neîncrederea clienților a fost alimentat? de inselaciune, minciuna, abuz, reclama mincinoasa si inselatoare a baniclor din acesti ani!!! Cu concursul BNR, ANPC si a altor din cardasie.... !!! Legea Darii in Plata a venit ca o salvare pentru debitori! Ala de la raiffeisen sa isi curete contractele de abuzuri, sa restituie tot ce a luat de la debitori necuvenit, sa raspunda pentru reclama mincinoasa si inselatoare si apoi sa comenteze!!! Pana atunci ar face bine sa se intoarca la el in tara si sa abuzeze pe cine doreste acolo! Am inteles ca nu e iubit nici in interiorul bancii! Are sclavi si acolo!!! Ca doar asa se face profitul in tarile corupte!!!

De la: Cata CSubiect:

BNR dezinformeaza din nou

Comentariu:

Oare cine ii tot aganjeaza pe terminatii astia care declara tot ce li se transmite de la banci , ca si cum ar fi un copy-paste pe calculator ?Pai idiotul asta stie ca francii elvetieni s-au apreciat cu aprox. 100% din 2006 si ca clientii si-au platit deja creditul luat dar din pacate banii astia sunt luati de banca ca si dobanzi ascunse si comisioane abuzive.

De la: alexSubiect:

smecheria e anuitatea

Comentariu:

Cata C smecheria cea mai mare pe care o face sistemul bancar e modul cum iti calculeaza obligatia lunara de plata adica din sa zicem 300 CHF tu platesti cam 250 (poate chiar mai mult) CHF dobanzi si comisioane si doar 50 CHF din suma efectiv imprumutata si uite asa dupa 7-8 ani te trezesti ca nu ai rambursat decat maxim 10% din credit mai pe romaneste esti in accelasi rahat. Normal era sa platesti rate egale adica lunar 150 de CHF din suma imprumata si 150 dob si com iar dupa 7-8 ani aveai restituit aprox 30% din credit adica rahatul era mai putin urat mirositor dar tot rahat era daca te-a mancat in funduletz sa iei credit in CHF.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

Credite BT Direct pentru pacientii Medicover

Banca Transilvania, BT Direct și Medicover anunță un parteneriat pentru creșterea accesului la servicii medicale private, susținând sănătatea și creșterea calității vieții, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Pacienții... detalii

Probleme cu cardurile BRD Mastercard

Cardurile Mastercard emise de BRD nu au functionat astazi la ATM-urile altor banci si la platile in magazine. Tranzactiile refuzate au fost insa inregistrate de doua ori (dublate) in conturile... detalii

Card cu OLED in editie limitata: BT Visa UNTOLD

Perioada de pre-înregistrare pentru Cardul BT Visa UNTOLD în variantă fizică se încheie în câteva zile, în 15 aprilie, anunta Banca Transilvania intr-un comunicat, in care adauga: Acesta este primul... detalii

Creditele si depozitele la TBI Bank, indisponibile pana in 1 aprilie

TBI Bank anunta ca "intre 27 martie si 31 martie, efectuam o actualizare importanta a sistemelor noastre. Din 1 aprilie, toate serviciile vor fi din nou disponibile": Serviciile indisponibile in... detalii