Acțiunile grupului bancar german Deutsche Bank au înregistrat vineri după amiaza o creștere de aproape 10%, după ce grupul bancar german a anunțat că va răscumpăra obligațiuni în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro, în încercarea de a-i liniști pe investitori cu privire la situația sa financiară, informează AFP, citata de Agerpres.
Deutsche Bank a precizat că va lansa o ofertă pentru răscumpărarea unor obligațiuni în valoare de trei miliarde de euro precum și o altă ofertă pentru răscumpărarea unor bonduri denominate în dolari în valoare de două miliarde de dolari. ‘Poziția solidă de lichidități a băncii îi permite să răscumpere aceste titluri fără a-și modifica planul de finanțare pe 2016’, a precizat cea mai mare bancă germană într-un comunicat de presă.
De la începutul anului și până marți, acțiunile Deutsche Bank au înregistrat o scădere de aproape 41% după ce luna trecută banca a raportat pierderi de 6,8 miliarde de euro pentru 2015. Scăderea a continuat după apariția unor îngrijorări cu privire al capacitatea băncii de a putea plăti o serie de instrumente financiare complexe care ajung la maturitate în data de 30 aprilie.
În replică, Deutsche Bank a anunțat că are suficiente fonduri pentru a face plățile, în timp ce directorul general John Cryan și ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schauble, au dat asigurări că Deutsche Bank este o bancă solidă.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii