Doar 10% dintre romani spun ca le este frica de siguranta serviciilor de internet sau mobile banking

Autor:

Bancherul.ro
2016-02-08 16:06

Doar 10% dintre romani spun ca au refuzat sa utilizeze serviciile bancare online, de internet sau mobile banking, fiindu-le frica de siguranta tranzactiilor, fata de o medie europeana aproape dubla, de 18%, arata datele Eurostat publicate astazi (vezi statisticile Eurostat in graficele atasate cu privire la diverse probleme de securitate online).

In Germania sunt cei mai multi (27%) care nu utilizeaza serviciile bancare electronice din cauza fricii pentru siguranta tranzactiilor, urmati de portughezi (26%), italieni (24%), spanioli (23%) si greci (22%).

La polul opus, cei mai curajosi in utilizarea internet banking-ului sunt cei din Lituania (4%), Estonia (5%), Turcia (6%), Finlanda (7%), Norvegia (7%).

Romanii sunt cei mai speriati de siguranta cumparaturilor online

In privinta cumparaturilor online, insa, romanii sunt sunt cei mai speriati de problemele de securitate, motiv pentru care 35% dintre ei au renuntat la shopingul pe internet, cea mai mare pondere dintre tarile europene.

Pe locurile urmatoare sunt suedezii (34%), portughezii (30%), francezii (29%), spaniolii (28%), finlandezii (27%), italienii (25%).

Cei care-si pun cele mai putine probleme in privinta securitatii cumparaturilor online sunt cehii (5%), lituanienii (6%), polonezii (7%), slovaci si cipriotii (9%).

[1]

In privinta utilizatorilor de internet carora le-au fost virusate calculatoarele, media tarilor din UE (din care lipseste Romania) este 21% in 2015, in scadere cu 10 puncte procentuale, de la 31% in 2010.

[2]

Ponderea utilizatorilor de internet care au avut probleme de securitate in 2015 a fost in medie de 25% la nivelul UE, cu Croatia (42%) si Ungaria (39%) la cel mai ridicat nivel, fata de Cehia (10%) si Olanda (11%) la cele mai mici niveluri.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Analiza

Banii din criptomonede nu sunt garantati de Revolut

Revolut, singura aplicatie bancara din Romania care permite cumpararea de criptomonede, nu garanteaza banii obtinuti din investitia in astfel de monede electronice. „Cazuri în care depozitele nu sunt acoperite de... detalii

Cine sunt actionarii Bancii Transilvania?

Banca Transilvania (BT) are o structura diversa de actionari, in majoritate persoane fizice si juridice din Romania. Astfel ca cel mai mare actionar al BT detine mai putin de 10%... detalii

Inselatorie cu credite: site-ul Credit Yes

Pe Facebook exista o pagina sponsorizata pentru inselatorii cu credite, Credit Yes, cu link catre site-ul Credityes.ro, asemanator cu o platforma legitima de credite auto din Statele Unite, Credityes.com.Site-ul Credityes.ro... detalii

A aparut o noua platforma de investitii in criptomonede pentru fraude online: Aspect Markets

Cititorii ne-au sesizat ca exista pe inteet o noua falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online.Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent,... detalii