Salariul minim pe economie ramane 1.050 lei si in 2016

Autor:

Bancherul.ro
2015-12-05 14:02

Guvernul îngheață, deocamdată, salariul minim pe economie la 1.050 de lei, deși vechiul executiv promisese majorarea acestuia la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016, a declarat noul ministru al Finantelor, Anca Dragu (foto), citata de Agerpres.

“Vom analiza impactul pe care l-ar avea creșterea salariului minim pe economie și, eventual, vom recomanda ce creșteri pot avea loc. De la 1 ianuarie nu crește, pentru că nu avem cum să facem această estimare asupra economiei și degeaba spunem noi că vrem să stimulăm economia cu un pachet atât de generos fiscal și pe care am făcut un efort foarte mare să îl includem în buget, dacă luăm o măsură care să distrugă mediul de afaceri. Nu putem să facem această majorare peste noapte, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României”, a declarat vineri ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Aceasta a precizat că analiza privind impactul este în curs, dar măsura trebuie analizat în special pe zona privată, pentru că în sectorul bugetar nu mai sunt salarii sub salariul minim, având în vedere majorările aprobate în acest an pentru diverse categorii, cum ar fi salariații din Sănătate, Educație, Administrație locală, dar și majorarea cu 10% pentru toți bugetarii decisă pe final de an.

În plus, ministrul susține că o astfel de măsură poate determina migrări de personal din zona albă, fiscalizată, în zona gri sau neagră.

Guvernul Ponta avea prevăzută, în programul de guvernare, majorarea salariului minim pe economie la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016, iar fostul premier promisese, pe finalul mandatului, creșteri suplimentare la 1.300 de lei de la jumătatea anului 2016 și la 1.400 de lei de la 1 ianuarie 2017.

Comentarii

Gigica

Bancherii au luat-o la cioc!

Paguba-n ciuperci. Era timpul ca nesimtirea bancherilor din Romania sa fie potolita prin legislatie. Nimeni nu mai ia credite, doar prostii, de cand cu clauzele abuzive. Bancile nu fac decat sa traiasca din comisioanele la tranzactii. Ma bucura faptul ca aceasta lege a dat o palma bancilor infractoare. Comparativ cu Croatia, Polonia sau Ungaria suntem mult in urma la protectia consumatorilor.

Jojo

Consumator european

Mai stiti reclama de acum cativa ani? Stiti cine sunt eu? Sunt consumator european si am drepturi! Gata bai, s-a terminat! Ati furat destul! Acum mars d-acilea! S-a terminat cu clauzele abuzive: dobanda de referinta variabila ce se afiseaza la sediul bancii, comision de administrare calculat la valoarea initiala a creditului (sic!!!). Lacomia se plateste, cine sapa groapa altuia cade singur in ea!

Nicu

Simfonia libertatii - Beethoven no. 9

Ta-ta-ta-ta! Bancherul la usa! Va rog sa poftiti in casa, doar este a dumneavostra acum! Sa vedem daca mai au curajul sa sune creditorii de 100 ori pe zi!

Dorin

Minciuni

Cica nu mai dau credite... pai de unde sa mai traiti voi bancile decat din credite. Va zic eu. O sa dea credite dar cu dobanzi corecte caci pana acum ati reinventat hotia in romanica. Astea cu incetarea acordarii de credite sunt vrajeli ieftine. Nu exista asa ceva pentru ca bancile traiesc din creditare. Doar ca nu se va mai fura. O afacere echitabila pentru ambele parti..FARA HOTIE. Gata s-a terminat...

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Revista presei

Contractele de leasing ale persoanelor fizice nu mai sunt titluri executorii

Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.

Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci

Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii

NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard

Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii

BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT

Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii