Băncile mamă au capitalizat subsidiarele din România cu 568,1 milioane de euro în primele șase luni ale acestui an, comparativ cu 104,46 milioane de euro în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), citate de Agerpres.
În primele șase luni din 2015, cea mai mare infuzie de capital a primit Volksbank România (482,14 milioane euro, în martie), urmată de OTP Bank România, cu 39,09 milioane euro în ianuarie, și de Unicredit Țiriac Bank, cu 38,13 milioane euro în iunie. Tot în iunie, capitalul social al Idea Bank a fost majorat cu 4,47 milioane euro.
Romanian International Bank și-a majorat capitalul social cu 3,15 milioane euro în februarie, iar Libra Internet Bank a primit un aport de 1,12 milioane euro la capitalul social, în martie.
Astfel, printre cele mai importante majorări de capital au fost făcute, în primele șase luni din 2015, de Volksbank România, Unicredit Țiriac Bank și OTP Bank România, în total 559,36 milioane euro.
Banca Transilvania a finalizat în acest an achiziția a 100% din acțiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken, Groupe BPCE, DZ Bank și WGZ Bank. Valoarea tranzacției nu a fost dată publicității.
În 2014, OTP, unul dintre cei mai importanți creditori independenți din Europa Centrală și de Est, a preluat două bănci mai mici, respectiv Banco Popolare din Croația și Millenium Bank din România. În aprilie 2014, OTP Bank România și-a majorat capitalul social cu 11,17 milioane euro.
Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, a anunțat, la începutul lunii iunie, că și-a majorat participația pe care o deține la divizia din România, UniCredit Țiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acțiuni, prin preluarea pachetului de 45% deținut de omul de afaceri Ion Țiriac
Datele publicate lunar de Registrul Comerțului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate.
Nu există comentarii pentru această știre.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii