Grecia nu a platit o noua transa catre FMI, dar institutia va sprijini noul acord pentru salvarea tarii de la faliment

Autor:

Bancherul.ro
2015-07-14 10:00

Fondul Monetar Internațional a anunțat că Grecia nu a rambursat tranșa scadentă luni, de 450 de milioane de euro, după ce, în 30 iunie, autoritățile de la Atena nu au reușit să achite 1,55 miliarde de euro, țara intrând oficial în incapacitate de plată, transmit AFP și Xinhua, citate de Agerpres.

‘Plata de 450 de milioane de euro datorată FMI de către Grecia nu a fost făcută’, a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice.

Boardul FMI va analiza în următoarele săptămâni cererea Greciei privind extinderea perioadei de achitare a tranșei scadente în 30 iunie, a explicat Rice, adăugând că în prezent suma datorată de Grecia organizației se ridică la aproximativ două miliarde de euro.

Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a salutat acordul încheiat luni de liderii zonei euro și reprezentanții Greciei.

FMI va fi implicat în acest acord, în ciuda opoziției premierului elen Alexis Tsipras. După ce actualul program de asistență financiară va expira, la începutul anului viitor, Grecia va solicita asistență suplimentară.

‘A fost o noapte grea, dar cred că este un pas bun spre recâștigarea încrederii, vor exista și mai mulți pași, sunt sigură, care vor fi demonstrați prin implementarea reformelor convenite’, a afirmat Christine Lagarde.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a anunțat că un acord preliminar de asistență financiară este condiționat de participarea suplimentară a FMI în programul de asistență financiară.

Creditorii europeni ai Greciei au acceptat încheierea unui acord în care ‘Grecia va solicita, după expirarea actualului program cu FMI din primăvara lui 2016, participarea suplimentară a FMI în programul de asistență financiară’, a afirmat oficialul german.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Revista presei

Contractele de leasing ale persoanelor fizice nu mai sunt titluri executorii

Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.

Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci

Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii

NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard

Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii

BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT

Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii