Petre Tulin a plecat de la conducerea Bancii Feroviare, banca pe care a condus-o inca de la infiintarea sa de catre omul de afaceri Valer Blidar, la finalul lui 2009, preluand din luna iunie functia de director adjunct al Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB), conform unui anunt publicat de institutia care garanteaza depozitele in banci in limita plafonului de 100.000 de euro pentru fiecare deponent in fiecare banca.
Banca Feroviara nu a anuntat despartirea de Tulin.
De asemenea, banca a fost parasita si de directorul general adjunct Cornel Benchea, care a fost aprobat de BNR la conducerea Feroviara in urma cu doar un an, in aprilie 2014.
Locul lui Tulin a fost preluat de fostul director general adjunct, Ioan Mihail Anca, venit in vara anului trecut de la Intesa Sanpaolo Bank, in locul lui Vladimir Selaru, care la randul sau a rezistat doar doi ani la Feroviara.
In aceste conditii, noul director general al Feroviara nu mai are niciun director adjunct, fiind deocamdata singura persoana din conducerea bancii.
Feroviara a trecut in vara anului trecut la un sistem dualist de administrare, cu doua structuri de conducere, din care fac parte persoane diferite: conducerea executiva (directorat) si o conducere ne-executiva (Consiliul de Supraveghere), in care au fost numiti Lucian Isar ca presedinte iar ca membri spaniolul Luis Ferrer Lorenzo si Corina-Mihaela Blidar fata lui Valer Blidar, actionarul majoritar al Bancii Feroviara.
Banca Feroviara a ajuns pe profit abia dupa 4 ani de pierderi, in primul trimestru din 2014, cand a avut un castig de 300.000 de lei, planul initial de dezvoltare al bancii fiind intarziat din cauza prelungirii anilor de criza, dupa cum a explicat Tulin, intr-un interviu pentru Bancherul.ro.
Tulin nu a reusit insa sa mentina sau sa majoreze profitul pana la finalul lui 2014, astfel ca banca a incheiat anul precedent cu un castig aproape de 0, conform unei prezentari publicate pe site.
Feroviara avea active totale de aproape 500 de milioane de lei la sfarsitul lui 2014, in usoara crestere fata de anul precedent, cand erau de aproape 450 milioane lei, din care creditele insumeaza in jur de 320 de milioane de lei, in crestere de la aproximativ 280 milioane lei in 2013.
Feroviara are o retea de 15 unitati, dintre care 12 sucursale si 3 agentii. In vara anului trecut, banca a incheiat un acord cu CEC Bank prin care ofera clientilor acces la ATM-urile bancii de stat, cu cea mai extinsa retea din tara, in aceleasi conditii ca la propriile bancomate.
In prezentarea Feroviara se mai arata ca unul dintre principalele obiective ale bancii este acela de a se extinde peste granite, pentru a oferi servicii pentru diaspora romaneasca. Pana acum, doar Banca Transilvania a reusit acest lucru, deschizand o sucursala la Roma.
Conducerea Exim Banca Romaneasca va fi asigurata in urmatorii patru ani de Traian Halalai in calitate de presedinte executiv, Lidia Stan – vicepresedinte executiv responsabil cu activitatea de retail/CFO, Catalin... detalii
Banca Comercială Română (BCR) anunță numirea Ioanei Gheorghiade în funcÈ›ia de Chief Risk Officer (CRO) È™i membru al Comitetului Executiv al băncii, sub rezerva aprobării de către autoritățile de reglementare,... detalii
Maria ZoicaÈ™ se va alătura ING Bank România în calitate de Director al departamentului Resurse Umane începând cu luna noiembrie 2024, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:Maria are peste... detalii
Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai solide grupuri bancare din Europa, anunță numirea lui Alessio Cioni în funcÈ›ia de Director General È™i... detalii