BTCXchange, singura platformă românească de tranzacţionare a monedei virtuale bitcoin, şi-a întrerupt activitatea, din motive de securitate neprecizate, cerand utilizatorilor să îşi retragă până vineri toate fondurile din conturi, potrivit unui anunţ postat pe platforma digitală, deţinută de o persoană fizică – Horea Vuşcan si cu care procesatorul roman de plati online mobilPay a incheiat recent un parteneriat.
“Din motive de siguranţă, rugăm toţi utilizatorii platformei BTCXchange.ro să îşi retragă toate fondurile, atât FIAT cât şi BTC (Bitcoin), din contul aferent platformei, până în data de 19 decembrie 2014 inclusiv şi să nu mai tranzacţioneze”, se arată într-o notificare publicată marţi pe site-ul platformei si citata de site-ul coindesk.com.
Reprezentantii site-ului BTCXchange au anuntat ulterior că nu mai au acces la server, fara sa precizeze motivele.
Anunţul privind întreruperea tranzacţiilor cu bitcoin a venit la doar câteva săptămâni după ce procesatorul de plăţi mobile Netopia mobilPay şi BTCXchange au încheiat un parteneriat pe baza căruia cei 6.000 de comercianţi ai Netopia care folosesc sistemul mobilPay pot accepta plăţi în moneda virtuală.
Potrivit reprezentanţilor Netopia, problemele cu care se confruntă platforma digitală nu vor afecta eventualele tranzacţii cu bitcoin la comercianţii parteneri, în contextul în care BTCXchange nu a procesat până în prezent nicio astfel de tranzacţie.
“Planurile şi interesul nostru în ceea ce priveşte bitcoin sunt mai mari ca oricând. Dorim să ne poziţionăm pe primul loc în regiune în cadrul mişcării bitcoin,” a declarat pentru CoinDesk Antonio Eram, directorul general al Netopia.
Potrivit datelor BTCXchange, în total 5.165,18 de bitcoin, cu o valoare de circa 8,3 milioane de lei, au fost tranzacţionate anul acesta pe platforma digitală.
Valoarea bitcoin a variat între 250 şi 3.405,56 lei pe parcursul anului. Joi, moneda virtuală se tranzacţiona la 1.285 lei.
Nu există comentarii pentru această știre.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii