Banca Centrala Europeană (BCE) este gata să adopte noi măsuri neconvenționale de sprijinire a economiei iar personalul acesteia pregăteste terenul pentru punerea în aplicare a acestor măsuri dacă va fi necesar, a declarat joi președintele BCE, Mario Draghi, transmite Reuters, citata de Agerpres.
BCE a lansat deja un program de refinanțare pe termen lung, iar luna trecută a început să achiziționeze obligațiuni garantate cu active. Piețele financiare fac însă presiuni asupra BCE pentru ca instituția să adopte măsuri suplimentare, în special un program de relaxare cantitativă care să includă și achiziții de obligațiuni suverane.
“Consiliul guvernatorilor a cerut echipelor BCE și comitetelor adecvate din Eurosistem să se asigure că sunt pregătite să implementeze noi măsuri dacă va fi nevoie”, a declarat Mario Draghi în conferința de presă de după reuniunea lunară de politică monetară. Draghi a repetat că guvernatorii BCE sunt unanimi în hotărârea de a utiliza și alte instrumente neconvenționale, dacă va fi nevoie.
De asemenea, Mario Draghi a spus că nu există diviziuni în rândul consiliului guvernatorilor, pe fondul speculațiilor apărute în presă cu privire la existența unor nemulțumiri legate de stilul de conducere al lui Draghi. “Este relativ normal să nu fim întru-totul de acord cu privire la unele lucruri. Însă atunci când avem diferențe de opinii nu există o linie de departajare între nord și sud” a spus Mario Draghi.
Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, joi, să lase nemodificată dobânda de politică monetară în zona euro la nivelul record de 0,05%. De asemenea, BCE a decis să mențină nemodificată și dobânda la facilitatea de creditare marginală, la 0,30%, precum și dobânda la depozite, la minus 0,20%.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii