Subcomisia pentru discutarea proiectelor de lege privind falimentul persoanelor fizice, alcătuită de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, va începe să lucreze efectiv pe 8 martie, a anunţat, joi, deputatul Aurelian Ionescu, membru al Comisiei juridice, citat de Agerpres.
“Referitor la insolvenţa persoanelor fizice, în acest moment, în Comisia juridică s-a format o subcomisie alcătuită din cinci membri, care îşi va începe activitatea în 8 martie, şi va analiza trei proiecte legislative (privind falimentul personal – n.r.), propuse de parlamentari, astfel încât cele trei propuneri să fie sintetizate într-o singură propunere legislativă, care va fi transmisă specialiştilor în insolvenţă şi opiniei publice, pentru a fi analizată înainte de a intra în dezbaterea Comisiei juridice”, a spus Aurelian Ionescu.
Potrivit acestuia, problema falimentului persoanei fizice este o prioritate pentru comisie, ‘din moment ce deja s-a votat şi s-a luat decizia formării unei subcomisii specializate, pentru a discuta cele trei proiecte legislative’.
Deputatul a precizat că au avut loc şi discuţii ca prevederile privind falimentul persoanelor fizice să poată fi incluse în noul cod al insolvenţei, pe lângă prevederile privind falimentul persoanelor juridice.
În prezent, peste 700.000 de români au la bănci restanţe mai mari de 30 de zile.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii