Noul președinte al Rezervei Federale americane, Janet L. Yellen (foto), a declarat marți că deși revenirea pieței muncii este departe de a se finaliza, Banca centrală a SUA va continua să reducă treptat stimulii financiari din economie, prin reducerea valorii obligatiunilor de stat si ipotecare achizitionate de banca centrala, transmite Reuters, preluat de Agerpres.
În primele sale declarații oficiale în calitate de președinte al Fed, Yellen a pus accentul pe continuitatea politicii monetare, declarând că este o susținătoare a strategiei demarată de predecesorul său, Ben Bernanke. ‘Mă aștept la un grad mare de continuitate în abordarea FOMC vizând politica monetară. Am făcut parte din comitetul de politică monetară care a conceput actuala strategie și susțin puternic această strategie care a fost concepută pentru a îndeplini mandatul Fed vizând un nivel maxim de ocupare a forței de muncă și stabilitatea prețurilor’, a declarat Yellen cu ocazia unei audieri de către Congresul american.
Janet Yellen a mai precizat că datele statistice recente nu au convins Banca centrală să-și modifice strategia de a-și reduce achizițiile lunare de active. Cu toate acestea, Yellen a adăugat că programul de achiziții de active nu are o direcție prestabilită, urmând ca oficialii Fed să-și bazeze deciziile pe prognozele economice precum și pe aprecierile privind costurile și beneficiile programului.
Prima femeie numită la conducerea Fed, Yellen a mai spus că Banca centrală americană urmărește cu atenție volatilitatea înregistrată recent pe piețele financiare mondiale, adăugând însă că la acest moment aceasta nu reprezintă un risc la adresa perspectivelor economiei americane.
Încurajată de evoluțiile pozitive înregistrate de economia americană anul trecut, Fed a decis să-și reducă de două ori achizițiile de obligațiuni și în prezent cumpără lunar certificate de trezorerie și obligațiuni ipotecare în valoare de 65 de miliarde de dolari în ideea de a menține costurile cu împrumuturile la un nivel scăzut și a încuraja investițiile și angajările.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii