Vânzările de smartphone-uri și tablete echipate cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google vor depăși în acest an pragul de un miliard de unități, a estimat marți firma de cercetare de piață Gartner, citata de Reuters.
Sistemul de operare Android, adoptat de mari producători precum Samsung, HTC și Sony, va echipa un număr de 1,1 miliard de dispozitive mobile care ar urma să fie vândute în acest an, în creștere cu 26% comparativ cu anul trecut, grație în mare parte cererii puternice de pe piețele emergente.
În schimb, sistemele de operare iOS și Mac OS dezvoltate de Apple ar urma să fie utilizat de cele 344 milioane de noi iPhone, iPad și Mac-uri care vor fi vândute în acest an, în creștere cu 28% comparativ cu 2013.
“Nu există nicio îndoială că există o ecuație de genul volum versus valoare, în condițiile în care utilizatorii de Android cumpără dispozitive cu prețuri mai mici comparativ cu utilizatorii Apple”, a declarat analistul Gartner, Annette Zimmerman.
În ceea ce privește sistemul operare Windows, dezvoltat de Microsoft, care domină segmentul computerelor personale și cel al notebook-urilor, acesta ar urma să echipeze 360 milioane de noi dispozitive în 2014, față de 328 milioane în 2013.
Potrivit Gartner, vânzările de PC-uri și notebook-uri au fost afectate de popularitatea tabletelor, ale căror vânzări ar urma să crească cu 47% în acest an până la 263 milioane unități.
“Utilizatorii continuă să facă trecerea de la PC-ul tradițional în condițiile în care flexibilitatea tabletelor, hibridelor și notebook-urilor ușoare răspunde nevoilor din ce în ce mai variate ale utilizatorilor”, a declarat directorul de cercetare de la Gartner, Ranjit Atwal. Acesta a adăugat că vânzările de telefoane mobile ar urma să continue să crească dar într-un ritm mai lent, iar atenția pieței se va muta dinspre aparatele din gama premium spre modelele din gama medie.
Gartner prognozează că vânzările combinate de dispozitive ar urma să crească cu 7,6% în 2013 până la 2,48 miliarde unități.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii