Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la internet banking

Autor:

Bancherul.ro
2013-11-11 23:35

Costul lunar al utilizarii serviciului de internet banking oferit de cele mai importante 20 de banci romanesti pentru efectuarea a doua plati, una intre conturile proprii (intrabancara) si alta in contul alte banci (interbancar) este in medie de 6,5 lei, conform unei analize realizata de Bancherul.ro si GhiseulBancar.ro. In costul total a fost inclus si comisionul lunar de administrare a serviciului de internet banking.

Un numar de 5 banci se incadreaza in jurul costului mediu (Volksbank – 6,5 lei, Banca tialo-Romena – 6 lei, Intesa Sanpaolo Bank si ProCredit Bank – 7 lei si Banca Transilvania – 7,1 lei).

Comisioane mai mici decat media practica un numar de 9 banci, in timp ce 6 institutii de credit au comisioane mai mari decat media.

Cele mai mici tarife le gasim la Credit Europe Bank, care permite clientilor sa foloseasca gratis serviciul de internet bankig si sa efectueze plati de mica valoare, inclusiv cele de 1.000 de lei, fara perceperea vreunui comision.

Printre bancile cu comisioane mici se afla Garanti Bank, Millennium Bank, UniCredit Tiriac Bank si Piraeus Bank, ale caror tarife nu depasesc 5 lei lunar pentru efectuarea a doua plati in valoare de 1.000 de lei.

De partea cealalta, cea mai scumpa banca pe internet este Alpha Bank, cu comisioane duble fata de medie, urmata indeaproape de BRD, apoi Raiffeisen Bank si BCR.

De ce e mai avantajos online

Utilizarea serviciului de internet banking ca alternativa la ghiseul clasic aduce clientilor bancilor o serie de avantaje: in primul rand, conturile si sumele existente in acestea se pot vizualiza de oriunde si oricand, de pe orice device conectat la internet, fie computer, laptop, tableta sau smartphone.

Este vorba, asadar, de comoditate, rapiditate si timp scutit cu mersul la banca.

Pe de alta parte, comisioanele pentru platile si transferurile realizate online sunt cu mult mai mici decat cele realizate la ghiseu prin ordin de plata pe hartie, reducerea fiind de 30-50% in functie de banca.

De asemenea, intrucat bancile au mai putine cheltuieli cu operatiunile online, unele dintre ele oferta diverse bonusuri pentru serviciile oferite, precum dobanzi mai mari pentru depozitele constituite prin internet banking.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

CSALB contrazice ANPC: solutionarea alternativa a litigiilor cu bancile si IFN-urile se poate face doar la CSALB

Solutionarea alternativa (amiabila, nu printr-un proces in instanta) a litigiilor dintre banci sau IFN-uri cu clientii acestora se poate face, conform legii, doar in cadrul CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa... detalii

Crestere importanta a solvabilitatii bancilor

Cele 32 de institutii de credit din Romania si-au sporit profitul net cu 11%, echivalentul a 1,1 miliarde lei, la 11,5 miliarde lei, in primele 9 luni din acest an,... detalii

Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!

Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat... detalii

Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare

Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an,... detalii