BCR schimba structura conducerii bancii si aduce un nou vicepresedinte responsabil cu riscul: Jonathan Locke

Autor:

Bancherul.ro
2013-10-01 16:54

Consiliul de supraveghere al BCR revizuieşte structura conducerii executive a băncii, anunta BCR intr-un comunicat.

Jonathan Locke este noul Vicepreşedinte responsabil pentru Managementul Riscurilor, sub rezerva aprobării BNR.

Michael Beitz, actualul Vicepreşedinte Risc, preia managementul liniei de afaceri Remediere, Restructurare şi Recuperare.

Liniile de afaceri Clienţi Corporativi şi Pieţe de Capital sunt consolidate sub conducerea Vicepreşedintelui Sergiu Manea.

Bucuresti, 01.10.2013 – Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) a făcut schimbări în structura şi componenţa conducerii executive pentru a asigura alinierea responsabilităţilor de management la structurile organizaţionale rearanjate ale bancii.

Jonathan Locke a fost numit in funcţia de Vicepreşedinte responsabil pentru Managementul Riscului, sub rezerva aprobării Băncii Naţionale a României. Dl. Locke are o experienţă de peste 20 de ani în calitate de consultant şi angajat în cadrul unor instituţii financiare din Marea Britanie, Europa Centrală şi de Sud Est şi Rusia. În ultimii 10 ani, a ocupat funcţii de management şi de guvernanţă a riscurilor în cadrul reţelei internaţionale a băncii Intesa SanPaolo în Slovacia, Croaţia şi Ungaria.

Michael Beitz va avea ca responsabilitate exclusivă managementul liniei de afaceri Remediere, Restructurare şi Recuperare. BCR valorifică în continuare expertiza şi abilităţile dlui. Beitz pentru a-şi atinge obiectivele de îmbunătăţire a calităţii activelor, această dimensiune reprezentând cheia revenirii Grupului BCR la profitabilitate şi creştere sustenabilă.

Activităţile liniilor de afaceri Clienţi Corporativi şi Pieţe de Capital vor fi consolidate sub conducerea dlui. Sergiu Manea, in prezent Vicepreşedinte Trezorerie, Pieţe de Capital şi Clienti Corporativi Mari, în contextul noului model de afaceri corporate. Dl. Manea va prelua responsabilitatea pentru toate entităţile liniei de business Clienţi corporativi si ale francizei corporate a BCR în Romania.

Domnul Wolfgang Schoiswohl, în prezent Vicepreşedinte Corporate, va prelua un rol nou în cadrul Erste Group Holding.

Schimbarile pe scurt:

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

Conducerea executivă a BCR

rn

rn

Actuală

rn

rn

Nou

rn

rn

Presedinte

rn

rn

Tomáš Spurný

rn

rn

Tomáš Spurný

rn

rn

Vicepreşedinte Executiv Financiar

rn

rn

Bernd Mittermair

rn

rn

Bernd Mittermair

rn

rn

Vicepreşedinte Executiv Risc

rn

rn

Michael Beitz

rn

rn

Jonathan Locke

rn

rn

Vicepreşedinte Executiv Corporate (consolidare în linia Corporate Banking şi Pieţe de Capital)

rn

rn

Wolfgang Schoiswohl

rn

rn

rn

rn

Vicepreşedinte Executiv Remediere, Restructurare şi Recuperare (nou creat)

rn

rn

rn

rn

Michael Beitz

rn

rn

Corporate Banking şi Pieţe de Capital (anterior: Trezorerie, Pieţe de Capital şi Clienti Corporativi Mari)

rn

rn

Sergiu Manea

rn

rn

Sergiu Manea

rn

rn

Vicepreşedinte Executiv Retail Banking

rn

rn

Martin Škopek

rn

rn

Martin Škopek

rn

rn

Vicepreşedinte Executiv Operaţiuni

rn

rn

Paul Ursaciuc

rn

rn

Paul Ursaciuc

rn

rn

 

 

Comentarii

serban buscu

ai dreptate

" Intr-adevar, cu siguranta ca unele banci au abuzat de clienti, majorandu-le dobanzile, cand de fapt trebuie sa le scada. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa le eliminam cu totul, pentru ca in acest caz nu mai putem vorbi de un imprumut ci de un ajutor, bani dati gratis.". asa este. poti insa sa elimini clauza in forma ei abuziva si sa renegociezi termenii contractului in asa fel incat sa se incadreze in lege. despre asta e vorba. normal ca dobanzile alea de 1% sau 2% sunt aberante caci nu e rolul instantelor sa calculeze dobanda. ps: stai linistit ca am scris zeci de materiale despre procesele castigate de banci.

serban buscu

iar aici gresesti

"Justitia ar trebui sa faca dreptate cu decizii intelepte, echilibrate, nu eliminand costul unui credit ci stabilind o dobanda sau un mod de calcul corect al acesteia.". Pai cum sa stabileasca instanta o dobanda? Poate, cel mult, sa solicite o expertiza independenta. asta da.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Cariera

Exim Banca Romaneasca are o noua conducere

Conducerea Exim Banca Romaneasca va fi asigurata in urmatorii patru ani de Traian Halalai in calitate de presedinte executiv, Lidia Stan – vicepresedinte executiv responsabil cu activitatea de retail/CFO, Catalin... detalii

Ioana Gheorghiade devine sefa riscului la BCR

Banca Comercială Română (BCR) anunță numirea Ioanei Gheorghiade în funcÈ›ia de Chief Risk Officer (CRO) È™i membru al Comitetului Executiv al băncii, sub rezerva aprobării de către autoritățile de reglementare,... detalii

ING Bank are un nou director de resurse umane: Maria Zoicas

Maria ZoicaÈ™ se va alătura ING Bank România în calitate de Director al departamentului Resurse Umane începând cu luna noiembrie 2024, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:Maria are peste... detalii

Alessio Cioni este noul director general al Intesa Sanpaolo Bank Romania

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai solide grupuri bancare din Europa, anunță numirea lui Alessio Cioni în funcÈ›ia de Director General È™i... detalii