Trei banci franceze au lansat o platforma de plati mobile pentru a concura PayPal

Autor:

Bancherul.ro
2013-09-18 09:00

BNP Paribas, Societe Generale şi La Banque Postale au lansat împreună un portal de plăţi online prin dispozitive mobile, Paylib, care ar trebui să rivalieze serviciul PayPal pe piaţa franceză.

Paylib va fi disponibil celor 23 de milioane de clienţi ai băncilor, potrivit CNBC.

Aplicaţia care permite utilizarea serviciului de plăţi online este proiectată pentru utilizarea pe smartphone-uri şi tablete şi va fi disponibilă începând cu 24 septembrie. Paylib ar trebui să asigure clienţilor o modalitate sigură, “simplă şi fluidă” de a efectua plăţi online, fără nevoia de a introduce detalii despre cărţile de credit.

Parteneriatul băncilor ar trebui să le poziţioneze mai bine pentru dezvoltarea pieţei plăţilor prin dispozitive mobile din Franţa, care a crescut cu 150% anul trecut, potrivit asociaţiei Fevard, care reuneşte companii de comerţ electronic din Franţa.

Primul obiectiv al proiectului comun este de a ajunge la “o masă critică de utilizatori, persoane şi retaileri”, a declarat şeful diviziei de retail banking a BNP Paribas, Marie-Claire Capobianco. Cele trei bănci susţin “o soluţie deschisă, care ar trebui să permită şi altor bănci să se alăture, atât din Franţa, cât şi din străinătate”, a spus Capobianco.

Probabilitatea ca şi alte bănci franceze să se alăture proiectului este redusă, notează CNBC. Alte trei bănci au deja propriile servicii, cu rezultate diferite.

Între acestea, Credit Agricole a lansat platforma de plăţi online Kwixco în 2011, cu scopul de a ajunge la 5 milioane de utilizatori în 4-5 ani. Ultimele date arată că a atras 450.000 de persoane şi 1.200 de retaileri.

Paylib vizează să concureze în privinţa costurilor, percepând retailerilor un comision de 3%, rata practicată de PayPal. Strategia pare să dea rezultate, potriivt CNBC. Opt dintre cei 15 cei mai mari retaileri online din Franţa au anunţat că vor include logoul aplicaţiei pe site-urile proprii.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Revista presei

Contractele de leasing ale persoanelor fizice nu mai sunt titluri executorii

Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.

Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci

Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii

NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard

Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii

BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT

Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii