GFR se plange ca este tinta unui atac al gruparilor economice si mediatice. Spune ca nu are probleme de bonitate si se afla in discutii avansate cu "institutii financiare din top 5 mondial" pentru finantarea CFR Marfa

Autor:

Bancherul.ro
2013-08-05 13:46

Grupul de companii Grampet – GFR, condusa de Gruia Stoica, castigatoarea licitatiei pentru privatizarea CFR Marfa, se plange, intr-un comunicat de presa, ca este ținta unui “atac coordonat din partea unei grupări de interese economice şi mediatice care îşi propune atât decredibilizarea companiei noastre, cat şi deraierea privatizării CFR Marfă, printr‐o campanie agresivă de dezinformare.

“Nu avem probleme de bonitate, ci, din contră, ne aflăm în discuții avansate cu instituții financiare internaționale care se află în top 5 mondial, în vederea finanțării pentru CFR Marfă.

Avem achitate la zi toate impozitele şi taxele datorate bugetului de stat, iar GFR‐Grampet nu are vreo restricție impusă asupra conturilor”, mai precizeaza GFR.

Comunicatul Grampet – GFR:

Grupul de companii Grampet – GFR salută abordarea constructivă pe care a avut‐o CSAT în legătură cu procesul de privatizare a CFR Marfa şi îşi anunță intenția de a‐şi apăra în instanță reputația comercială împotriva dezinformărilor mediatice

Grupul de companii Grampet – GFR salută abordarea responsabilă pe care reprezentanții tuturor institutiilor statului au manifestat‐o în Consiliul Suprem de Apărare a Țării în legătură cu privatizarea CFR Marfă, de natură a valida procesul de privatizare şi continuarea acestuia în baza unui acord instituțional larg.

Considerăm că abordarea transparentă a acestei teme în cadrul unicului şi celui mai înalt for abilitat să se pronunțe asupra subiectelor naționale strategice înlătura orice suspiciune cu privire la implicarea companiei noastre în această privatizare, clarifică orice rezerve din partea decidenților care ar fi putut rezulta dintr‐o informare greşită sau insuficientă şi ne permite să ne concentrăm pe strategia de preluare şi rentabilizare a operatorului feroviar public, departe de influența nefastă a declarațiilor politice.

Grupul de companii Grampet – GFR a evitat în toată această perioadă să se lase antrenat în dispute politice, îndreptându‐şi toată atenția asupra îndeplinirii obligațiilor sale asumate din poziția de câştigător al licitației şi a vând încredere că instituțiile statului vor găsiînțelepciunea de a clarifica toate aspectele asupra cărora au fost ridicate în această perioadă semne de întrebare.

Din poziția de cel mai mare operator feroviar privat din Europa, cea mai mare companie multinațională 100% românească, GFR – Grampet înțelege să fie un partener pentru toate instituțiile statului, cu care are în comun interesul ca CFR Marfă, o companie strategică pentru statul român şi cetățenii României, care operează infrastructuri critice şi are obligatii
asumate față de NATO, să fie păstrată în mainile unui proprietar român, care să îşi asume o atitudine responsabilă față de aproape 20.000 de angajați, dintre care 9.000 provin din rândurile Grampet/GFR, iar alți 11.000 de la CFR Marfă, care să nu externalizeze profitul în altă țară şi să plătească taxe şi impozite statului român, aşa cum a făcut‐o şi pana acum, fiind o companie cu zero datorii la bugetul de stat, la care a plătit peste 300 milioane euro în ultimii ani în taxe şi impozite.

Din aceleaşi considerente, GFR – Grampet a ales să nu răspundă provocărilor multiplelor atacuri mediatice şi dezinformari lansate de cei care doresc ca privatizarea CFR Marfă să eşueze sau să ajungă în mâinile unor profitori.

Considerăm însă că o continuare a acestor
atacuri ne afectează grav reputația comercială, credibilitatea în fața instituțiilor financiare şi a partenerilor din țară şi din străinătate, unde în aceeaşi perioadă ne continuăm extinderea regională. Aşa ceva nu este tolerat în niciun stat civilizat.

Dacă unele dintre atacurile la care am fost supuşi ar putea fi puse pe seama unor informații incomplete sau eronate, este din ce în mai clar că grupul de companii Grampet – GFR este ținta unui atac coordonat din partea unei grupări de interese economice şi mediatice care îşi propune atât decredibilizarea companiei noastre, cat şi deraierea privatizării CFR Marfă, printr‐o campanie agresivă de dezinformare, prin articole lansate “pe surse”, prin bloguri şi site‐uri obscure, susținută constant de un post de televiziune care încearcă să‐şi acopere propriile probleme financiare.

Avem toată încrederea că instituțiile statului vor trata cu atenție şi seriozitate acest grup de interese care depune eforturi considerabile pentru anularea unei privatizări convenite între statul român şi instituțiile internaționale, acțiune care poate fi citită inclusiv în cheia unui atac la adresa siguranței naționale.

Înțelegem să acționăm în instanță pe cei care orchestrează şi implementează această campanie, ca şi pe oricine propagă astfel de ipoteze fără o temeinică şi etică verificare a faptelor, pentru a nu permite ca o miză economică strategică pentru statul român şi o companie românească ce reprezintă un succes regional să fie atacate doar pentru a servi unor interese meschine.

În acest context, dorim să sa dezmințim și să condamnăm cu vehemență toate insinuările cu privire la aşa‐zise probleme fiscale, penale sau de capacitate financiară cu care s‐ar confrunta GFR‐Grampet sau acționarul principal, d‐l Gruia Stoica.

Precizăm că:
I) Nu avem probleme de bonitate, ci, din contră, ne aflăm în discuții avansate cu instituții financiare internaționale care se află în top 5 mondial, în vederea finanțării pentru CFR Marfă;
II) Avem achitate la zi toate impozitele şi taxele datorate bugetului de stat, iar GFR‐Grampet nu are vreo restricție impusă asupra conturilor;
III) Acționarul principal Gruia Stoica nu face obiectul niciunui dosar penal aflat în derulare;
IV) Toate afacerile dezvoltate de GFR‐Grampet de‐a lungul a 13 ani de creştere continuă şi solidă au fost şi sunt făcute în deplină transparență şi conform legilor țării, iar peste 90% din contractele noastre se derulează cu operatori private şi nu cu statul român.

Considerăm de asemenea că atât pe parcursul procesului de privatizare, cât şi a discuțiilor ulterioare, inclusiv a celei recente, din CSAT, orice fel de probleme sau riscuri cu care compania noastră s‐ar fi confruntat în mod real ar fi fost aduse la cunoltința instituțiilor abilitate şi nu ar fi permis să ajungem în acest stadiu avansat al procesului, cu atât mai mult având în vedere vâlva mediatică întreținută permanent împotriva noastră.

Ne rezervăm, aşadar, dreptul ca din acest moment să ne apărăm în justiție reputația comercială şi cea personală a acționariatului, împotriva oricăror declarații publice răuvoitoare şi nesusținute cu probe şi argumente irefutabile.

Departamentul de Comunicare şi Relații Publice Grampet Group”

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

Cardurile OTP Bank au o problema de functionare (actualizat)

Cardurile OTP Bank nu functioneaza la aceasta ora, a anuntat banca intr-un mesaj pe Facebook: "Dragi clienți, momentan funcționarea cardurilor OTP Bank este afectată de o avarie tehnică. Echipele noastre... detalii

Clientii Bancii Transilvania vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay si BT Go

Banca Transilvania isi anunta clientii ca in curand vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay pentru persoane fizice si BT Go pentru persoane juridice. In consecinta, dupa primirea notificarii... detalii

Clientii OTP Bank vor fi preluati de Banca Transilvania, din 28 februarie 2025

AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii

Postasii au POS-uri pentru plata cu cardul a facturilor sau taxelor

PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii