Un număr de 18 persoane, între care zece angajaţi ai BCR Asigurări de Viaţă, au fost reţinute în cazul de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la şase milioane de euro pentru o perioadă de şapte luni, urmând ca joi să fie duse în instanţă cu propunerea de arestare preventivă, potrivit Mediafax.
Şeful DIICOT Mureş, Alin Lazăr, a declarat, joi, că în urma audierilor care au avut loc în ultimele două zile s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore în cazul a 18 persoane, zece dintre acestea fiind angajate la BCR Asigurări de Viaţă.
Potrivit lui Lazăr, în cazul tuturor celor 18 persoane a fost formulată propunere de arestare preventivă, care va fi judecată la Tribunalul Mureş joi după-amiază.
De asemenea, procurorii au decis instituirea sechestrului pe conturile a zeci de firme din cele 112 implicate în acest caz de evaziune fiscală.
DIICOT a emis un comunicat in care anunta ca a efectuat perchezitii de amploare la sediile unor companii si la sediile BCR Asigurari de Viata, parte a grupului austriac VIG (Vienna Insurance Group) in vederea destructurarii unui grup infractional organizat specializat in evaziunea fiscala prin folosirea asigurarilor de viata.
Nouă filiale ale BCR Asigurări de Viaţă din Bucuresti, Cluj, Iasi, Constanta, Bihor, Vaslui si Maramures au fost percheziţionate, marţi, de procurorii DIICOT şi de poliţişti, fiind ridicaţi, în baza unor mandate de aducere, 21 de funcţionari, dintre care cinci cu funcţii de conducere, respectiv un director din Bucureşti şi patru directori zonali.
ASF a anuntat intr-un comunicat ca membrii directoratului BCR Asigurari de Viata, firma de asigurari acuzata de DIICOT de evaziune fiscala, au fost avertizati in 2009 de autoritatea de supraveghere a asigurarilor (CSA, entitate comasata in noul ASF) pentru faptul ca s-au efectuat 399 de rascumparari partiale a politelor de asigurare de viata, mai devreme decat termenul legal de 6 luni, modalitate prin care diverse firme evitau plata taxelor datorate statului, dupa cum acuza procurorii.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii