BANCI | Stirea Zilei

Ai card Garanti Bank? Platesti comisioane de 6 lei. Ai card BCR? Te costa 32 de lei! Topul celor mai mici comisioane la cardurile de debit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-10-10 07:18

Cei care au carduri de debit Garanti Bank platesc intr-o luna comisioane de 6 lei aferente emiterii si administrarii cardului, pentru retrageri de 1.000 de lei de la bancomatele proprii si ale altor banci din tara, precum si pentru vizualizarea sumelor din cont la ATM. Pentru aceleasi servicii, cei care detin carduri BCR platesc comisioane de 5 ori mai mari, respectiv 32,2 lei, reiese dintr-o analiza realizata de GhiseulBancar.ro si Bancherul.ro.

Cardurile emise de Garanti Bank sunt, din acest punct de vedere, cele mai ieftine carduri de debit din tara, in timp ce al BCR este cel mai scump, cu exceptia celui oferit de o mica banca de nisa, Italo-Romena.

Costul unui card BRD, principalul concurent al BCR, este de 17,6 lei, asadar aproape la jumatate, ceea ce poate parea suprinzator. Costul cardului BCR este insa incarcat de comisionul de 10 lei pentru emiterea cardului, inexistent la BRD, care in schimb percepe un comision de administrare a cardului, de 1,1 lei lunar. Daca am elimina comisionul de emitere, cardul BCR ar costa 22,2 lei, oricum mai scump decat cel al BRD, de 17,6 lei.

Printre cele mai ieftine carduri de debit sunt cele emise de ING, Volksbank si Banca Transilvania (sub 10 lei lunar) sau Raiffeisen (10,2 lei) in timp ce alte banci importante, precum UniCredit, au costuri mult mai mari, respectiv de 20,8 lei.

Ce comisioane platim la carduri

Cel mai important comision aferent unui card este cel de retragere a banilor de la ATM. Acesta difera in functie de bancomatul de unde se scot banii: daca se foloseste bancomatul bancii care a emis cardul, atunci comisionul poate fi 0, cum este cazul Garanti Bank, ING, Volksbank, Banca Transilvania, Intesa, Libra Bank. La cele mai multe banci, acest comision este de 0,2% din suma retrasa, iar cel mai mare comision il au BCR si Bancpost (0,25%). Unele banci ofera celor care au incheiate conventii de salarii posibilitatea retragerii gratuite a banilor.

BCR are cel mai mare comision si pentru retragerile de numerar cu cardul de la bancomatele altor banci din tara: 1% plus 6 lei, adica 16 lei pentru o retragere de 1.000 de lei. Este vorba de o taxa dubla fata de cea practicata de cele mai multe banci, respectiv de 0,5% plus 2,5 lei.

BCR este campioana comisioanelor si la operatiunea de consultare a contului la bancomatele altor banci, pentru care isi taxeaza clientii detinatori de carduri cu 2,5 lei, fata de o medie de 1,5 lei la alte banci.

Pentru a vedea cati bani au pe card, clientii bancilor platesc in general un comision de 0,3 lei la bancomatele bancii emitente a cardului, in timp ce la unele banci, precum Garanti Bank, ING sau Volksbank, consultarea contului este gratuita.

Topul celor mai mici comisioane lunare la carduri, in lei (tranzactii in tara, la ATM, in valoare de 1.000 de lei)

1. Garanti Bank: 6 lei
2. ING: 7,5 lei
3. Volksbank: 8 lei
4. Credit Europe Bank: 9,5 lei
5. Banca Transilvania: 9,8 lei
6. Raiffeisen Bank: 10,2 lei
7. Piraeus Bank: 10,3 lei
8. Alpha Bank: 11 lei
9. Banca Romaneasca: 12 lei
10. Bancpost: 13,3 lei
11. CEC Bank: 13,8 lei
12. Millennium Bank: 14 lei
13. BRD: 17,6 lei
14. ProCredit Bank: 18 lei
15. Carpatica: 18,5 lei
16. UniCredit: 20,8 lei
17. OTP Bank: 20,9 lei
18. Intesa: 23,5 lei
19. BCR: 32,2
20. Italo-Romena: 35,6

Comentarii

radu
FALS
nu e adevarat ! la BCR ai pachet BAZA, cu 4,5 lei /luna, care include: cont curent, card Maestro si internet banking.

Bancherul.ro
Nu s-au analizat pachetele de cont cu card
Acest articol nu a analizat pachetele de cont cu card, ci doar costurile unui card, varianta de baza, in principal Visa Electron sau Maestro. Mai mult, s-au calculat si costurile retragerii de numerar de la ghiseu si comisioanele de interogare sold, nu doar comisionul de administrare, ce poate fi nerelevant daca exista comisioane ridicate pentru operatiunile cu cardul.

Mona
Surprinzator
Nu ma asteptam sa vad Volksbank in topul celor mai mici comisioane lunare la carduri. Are onorabilul loc 2, ceea ce ma face sa cred ca si-au depasit etapa de criza si fac tot posibilul sa atrage cat mai multi clienti...



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii