ECONOMIE | Stiri economice

Oamenii reclama ca nu pot cumpara titluri de stat Centenar la Posta prin transfer bancar sau card, ci doar cu numerar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-06-22 16:43

Titlurile de stat in cadrul Programului Tezaur – editia Centenar, cu valoare de 1 leu, dobanda 5% si scadenta la 5 ani, nu se pot cumpara de la Posta decat in numerar, nu si prin transfer bancar sau cu cardul, reclama populatia.

“As vrea sa cumpar titluri de stat CENTENAR de la posta de care apartin, dar ce sa vezi ca trebuie sa ma duc cu sacul ptr ca ei vor numai cash, ori cum e posibil sa scot banii de la banca si sa ma duc cu ei in numerar? Nu se poate face prin transfer? Intr-o tara civilizata asa este normal”, se plange un cititor al site-ului Bancherul.ro.

“De ce nu pot plati la Posta titlurile prin transfer de la banca a banilor? Trebuie sa ma duc cu banii in mana?”,  intreaba alt cititor.

Plata titlurilor de stat prin transfer bancar se poate face doar prin Trezorerie

Ministerul Finantelor si Posta Romana au raspuns, la intrebarile trimise de Bancherul.ro, ca titlurile de stat din cadrul Programului Tezaur se pot achizitiona, prin reteaua Postei Romane, doar cu plata cash la ghiseu.

Exista si varianta de cumparare a titlurilor de stat prin transfer bancar, dar numai prin unitatile Trezoreriei Statului, ulterior deschiderii la trezorerie a contului de subscriere, a precizat Ministerul Finantelor.

În prezent, nu este posibilă subscrierea prin metode de plată online sau prin card bancar.

Prima emisiune de titluri de stat Centenar

Ministerul Finanțelor Publice a lansat prima emisiune de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur – ediția CENTENAR, cu valoare de 1 leu, dobândă de 5% și scadență la cinci ani, destinate exclusiv populației, se arata intr-un comunicat, in care se mai adauga urmatoarele:

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute sunt neimpozabile.

Persoanele fizice pot cumpăra titluri de stat prin următoarele canale de distribuție:

· în perioada 15 iunie – 06 iulie 2018 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului unde au domiciliul fiscal

· în perioada 15 iunie – 05 iulie 2018 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 15 iunie – 04 iulie 2018 din mediul rural.

Un investitor poate efectua, în cadrul perioadei de subscriere, una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, dar valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăși plafonul valoric de 100.000 lei, pentru subscrierile realizate intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și respectiv de 100.000 lei pentru subscrierile realizate prin subunitățile poștale din rețeaua Companiei Naționale ”Poșta Română” S.A.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată, nu pot fi răscumpărate înainte de scadență, sunt netransferabile și nu se tranzacționează. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale ce atestă calitatea de moștenitori.

”Emisiunea de titluri de stat CENTENAR pune în prim plan investitorul român și îi asigură o dobândă neimpozabilă mai bună decât cele oferite la depozitele bancare. Statul garantează 100% sumele depuse, dobânzile aferente și este corect să plătească pentru titlurile de stat destinate populației la fel cum plătește și pentru cele destinate pieței financiare.” a precizat Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua și în lunile următoare, posibil și cu alte maturități care urmează a fi stabilite în funcție de evaluarea interesului pentru această primă emisiune, până la consumarea plafonului anual stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de 4 miliarde lei.

Prospectul complet de emisiune, și orice modificări ale acestuia, se publică pe www.mfinante.gov.ro, www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, www.comunicatii.gov.ro, www.posta-romana.ro.

Comentarii

Doina
titlurile de stat tezaur
Cred ca aceasta emisiune de titluri nu a fost bine pregatita. Ca sa ai succes trebuie sa si muncesti, pentru ca acestia nu sunt bani din cer ci sume economisite de cetateni si trebuie sa-i tratezi cu respect. Partea mai trista este ca nici Trezoreria nu-i mai breaza. Lunar va trebui sa mergeti sa va luati dobanda anuala tot cu sacosa pentru ca nu-i vireaza in contul bancar. Nici un formular nu prevede un cont bancar pentru varsarea dobanzii anuale si la finalul celor 5 ani, a sumei de baza. Deci toata lumea va cara banii cu traistuta. Rusine domnule ministru de finante Teodorovici.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stiri economice



Pensia reală de asigurări sociale de stat a crescut anul trecut cu 2,9%

În 2023, creșterea pensiei nominale ca medie anuală a fost de 13,9%, potrivit datelor publicate de INS. Pe fondul unei inflații de 10,4% (tot medie anuală, potrivit metodologiei naționale), puterea de cumpărare a pensionarilor a crescut detalii

Producția de cereale boabe pe 2023, cu o zecime mai mare față de anul precedent

Producţia de cereale boabe anunţată de INS pentru anul 2023 a crescut cu aproape o zecime față de anul precedent, de la 18,86 milioane tone la 20,57 milioane tone. În condițiile unei extinderi marginale a suprafețelor cultivate (+1%), a contat detalii

România, țara UE cu cea mai mare creștere a costului salarial

România a ocupat în T4 2023 prima poziție între statele membre UE în ceea ce privește creșterea costului salarial, potrivit datelor publicate de Eurostat. Cu un nivel de +16,9%, țara noastră a devansat la acest capitol Ungaria detalii

Deficitul comercial în prima lună a anului, la cea mai mică valoare din septembrie 2021 încoace

Exporturile României au ajuns în ianuarie 2024 la circa 7,1 miliarde euro (-1,3% față de aceeași lună a anului anterior), în timp ce importurile au însumat ceva mai mult de 9 miliarde euro (-4,8%), potrivit datelor publicate de INS. detalii

 



 

Ultimele Comentarii