BANCI | Ultima Ora

Marfin Bank a fost cumparata de mogulul petrolului din Grecia, Vardis Vardinogiannis

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-07-19 10:51

Banca Nationala a Romaniei (BNR) si-a dat acordul ca banca cipriota Marfin Bank, o banca mica, a 21-a ca marime dintre cele 35 de banci romanesti, cu active de 2 miliarde lei si 30 de unitati, sa fie cumparata de un fond de investitii al milliardarului grec Vardis Vardinogiannis, cu afaceri in principal in domeniul petrolului si transportului maritim (shipping).

Cele mai mari companii pe care le controleaza Vardinogiannis sunt rafinaria Motor Oil Hellas si Vegas Oil and Gas, specializata in explorarea petrolului si gazelor in Egipt.

Intr-un comunicat al Marfin Bank se precizeaza ca Grupul Vardinogiannis operează în mai multe industrii, precum energie (rafinării, lanț de benzinării, gaze naturale și electricitate), transport maritim și media. 

Comunicatul Marfin Bank:

Grupul Vardinogiannis, unul dintre cele mai solide și bine capitalizate conglomerate de business din Europa, a finalizat achiziția Marfin Bank, în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naționale a României (BNR).

Ca parte a strategiei de investiții în România, Grupul Vardinogiannnis a achiziționat deja Marfin Leasing și continuă să își consolideze așadar prezența pe piața financiară locală. Mediul de afaceri din România, precum și clienții băncii, beneficiază acum de puterea și încrederea conferite de unul dintre cele mai solide grupuri de companii din Europa.

Grupul Vardinogiannis operează în mai multe industrii, precum energie (rafinării, lanț de benzinării, gaze naturale și electricitate), transport maritim și media.

“Grupul Vardinogiannis are putere financiară semnificativă și o vastă expertiză internațională de business. Credem în potențialul pieței locale și suntem determinați să ne consolidăm în mod sustenabil prezența în România, precum și să generăm valoare adăugată pentru mediul de afaceri local”, a declarat Georgios Taniskidis, reprezentantul Grupului Vardinogiannis în România.

Cu o tradiție de peste 20 de ani pe piața financiară locală, Marfin Bank are 30 de sucursale și un volum al activelor de aproape 2 miliarde lei. În 2017, banca a înregistrat un profit net de 5,7 milioane lei.

Despre Grupul Vardinogiannis

Grupul Vardinogiannis este unul dintre cele mai solide și bine capitalizate conglomerate de business din Europa, cu operațiuni internaționale în mai multe industrii, precum energie (rafinării, lanț de benzinării, gaze naturale și electricitate), transport maritim și media.
Grupul Vardinogiannis este acționarul majoritar al Motor Oil Hellas Corinth Refineries, companie listată la Bursa din Atena, cu o capitalizare de piață de 2,1 miliarde euro.

Motor Oil are una dintre cele mai avansate tehnologic rafinării din Europa, cu o istorie de peste 45 de ani. În 2017, Motor Oil a înregistrat vânzări totale de 7,8 miliarde euro, în timp ce profitul operațional EBITDA a fost de 620 milioane euro, iar profitul după taxe a fost de 314 milioane euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii