PENSII PRIVATE | Ultima Ora

Contributia la Pilonul II de pensii private obligatorii ramane 5,1% si in 2017

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-01-23 17:41

Contribuția la Pilonul II de pensii obligatorii, administrate privat, se menține la nivelul stabilit pentru 2016, respectiv 5,1%, reiese dintr-un proiect de Ordonanță de Urgență publicat luni pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), citat de Agerpres.

"Se propune extinderea aplicării și pe perioada 1 martie — 31 decembrie 2017 a unora dintre măsurile aprobate prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016 care vizează (...) menținerea cotei de contribuție la fondul de pensii la nivelul prevăzut pentru anul 2016", se menționează în proiectul citat.

În schimb, "începând cu 1 ianuarie 2018 cota de contribuție la fondurile de pensii administrate privat se majorează la 6%", se mai arată în proiect.

Guvernul Cioloș a decis, la finalul anului trecut, înghețarea contribuției la Pilonul II la 5,1% pentru primele două luni din 2017.

Potrivit legii inițiale, contribuția la Pilonul II de pensii ar fi trebuit să ajungă la 6% încă din anul 2016, însă autoritățile au decis de câteva ori amânarea majorării anuale de 0,5 puncte procentuale prevăzută de lege, de la 2% în 2008.

Ulterior, însă, legea a suferit o serie de modificări, iar prima amânare a avut loc în 2009, pe fondul crizei financiare, iar a doua în 2016 când, în loc de o majorare de 0,5 puncte s-a decis o creștere de doar 0,1 puncte, de la 5% la 5,1%.

"Legea nr. 411/2004, cu modificările și completările ulterioare, stabilește o cotă transferată de 2%, în anul 2008, urmând ca în termen de 9 ani de la începerea activității de colectare, contribuția la fondul de pensii să se majoreze la o cotă maximă de 6%, cu o creștere de 0,5 puncte procentuale pe an până în anul 2015 inclusiv, respectiv cu o creștere de 0,1 puncte procentuale în anul 2016 și cu o creștere de 0,9 puncte procentuale în anul 2017, începând cu data de 1 ianuarie a fiecărui an", se mai arată în proiectul menționat.

Taguri: pensii private  cont bancar firma  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

Din aplicatia BT Pay s-au deschis 10.000 de conturi in 2 luni

Peste 10.000 de persoane au devenit clienți ai Băncii Transilvania în decurs de două luni fără a fi necesar niciun drum la bancă, doar folosind aplicația BT Pay pentru deschiderea contului curent, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Opțiunea Deschidere de cont detalii

 



 

Ultimele Comentarii