BANCI | Ultima Ora

CEC Bank va acorda credite prin programul Investeste in tine

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-10-14 13:51

CEC Bank a anuntat ca va acorda credite prin programul "Investeste in tine", fara dobanda, aceasta fiind subventionata de stat, pe o perioada de maxim 10 ani.

Nicio alta banca nu s-a mai angajat pana acum sa acorde credite prin acest program, care a fost primit cu reticenta atat de mediul bancar, cat si de BNR, desi poate reprezenta o oportunitate importanta pentru cresterea intermedierii financiare in Romania.

Noul program guvernamental presupune ca bancile sa acorde tinerilor sau celor mai in varsta care urmeaza programe de profesionalizare imprumuturi cu dobanda platita de stat, pe care sa le poata rambursa abia dupa finalizarea studiilor, in maxim 5 ani.

Ceea ce inseamna ca bancile trebuie sa fie dispuse sa puna la dispozitia studentilor respectivele sume de bani, fara sa primeasca dobanzi, adica fara sa castige nimic, in perioada de gratie de pana la 5 ani. In schimb, statul le garanteaza rambursarea a 80% din creditele acordate.

Prin acest program, tinerii intre 16 si 26 de ani pot obtine credite pentru plata studiilor cu o valoare initiala de 40.000 de lei, care poate fi extinsă cu încă 20.000 de lei, dacă persoana este angajată sau se angajează în perioada derulării programului. În cazul persoanelor între 26 și 55 de ani, valoarea creditului e puțin mai mică, respectiv 35.000 de lei. (vezi aici detalii).

Anuntul CEC Bank:

"Joi, 11 octombrie 2018, doamna Mihaela Popa, Director general - Presedinte al Comitetului de Directie al CEC Bank, interimar, a parafat participarea Bancii in calitate de partener in cadrul Programului guvernamental "INVESTESTE IN TINE", dezvoltat de Ministerul Finantelor Publice si Comisia Nationala de Strategie si Prognoza.

Cu acest prilej, doamna Popa a declarat: "Acest program ne da posibilitatea sa atragem in sucursalele si agentiile noastre oameni tineri cu care vrem sa legam parteneriate de lunga durata, oameni care vor aduce un alt suflu institutiei CEC Bank".

Programul "Investeste in tine" este destinat romanilor care au nevoie de finantare pentru o mai buna pregatire profesionala.

Dobanda pentru aceste imprumuturi va fi suportata de la bugetul de stat si nu se va percepe comision de rambursare anticipata.

Creditele se vor acorda pe o perioada maxima de finantare de 10 ani, cu o perioada de gratie de maximum 5 ani, pentru cheltuieli in educatie, sanatate, investitii imobiliare, cultura, sport, efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

Din aplicatia BT Pay s-au deschis 10.000 de conturi in 2 luni

Peste 10.000 de persoane au devenit clienți ai Băncii Transilvania în decurs de două luni fără a fi necesar niciun drum la bancă, doar folosind aplicația BT Pay pentru deschiderea contului curent, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Opțiunea Deschidere de cont detalii

 



 

Ultimele Comentarii