BANCI | Ultima Ora

Volksbank a vandut un pachet de 3.500 de credite ipotecare neperformante unui consortiu de fonduri de investitii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-28 13:53

Volksbank anunta finalizarea tranzactiei prin care a vandut un pachet de 3.500 de credite ipotecare neperformante in valoare totala de 495 milioane euro unui consorţiu de investitori străini format din Deutsche Bank, AnaCap Financial Partners LLP, H.I.G Capital International Advisers și APS Holding SE.

În urma tranzacţiei, Volksbank și-a redus rata de neperformanță până la un nivel confortabil, sub 8%, de 3 ori mai mic decât media sistemului bancar din România, precizeaza banca intr-un comunicat.

Benoit Catel, Preşedintele Volksbank România: “Reducerea portofoliului de credite neperformante reprezintă un alt moment cheie în cadrul strategiei noastre de repoziționare. În același timp, continuăm să ne concentrăm pe creșterea profitabilității businessului.

Portofoliul include credite neperformante (credite garantate cu întârzieri mai mari de 90 de zile) din România, dintre care 84% sunt credite imobiliare retail, restul de 16% reprezentând finanțări corporate.

Portofoliul cuprinde în total 3.566 de credite și garanțiile aferente: în primul rând proprietăți rezidențiale, spații comerciale şi terenuri.

Alexander Tscherteu, Vicepreşedinte Volksbank, despre finalizarea cu succes a acestei tranzacţii: “Această tranzacție este prima de acest fel de pe piaţa din România. Vor mai urma şi alte bănci cu siguranţă. Încheierea acestei tranzacții nu ar fi fost posibilă fără ajutorul unei echipei dedicate şi fără sprijinul profesionist primit din partea celor de la Schoenherr, în calitate de consilier juridic şi PWC, în calitate de consilier de vânzări“, se mai arata in comunicatul bancii.

Vânzarea portofoliului de neperformante nu influențează profitul din 2014 și nici capitalul bancii, precizeaza aceasta. Volksbank România are în continuare o rată de solvabilitate puternică, de peste 20%.

Părțile implicate în tranzacţie au agreat păstrarea confidențialității cu privire la alte detalii referitoare la această vânzare, se mai arata in comunicat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii