BANCI | Analiza

UniCredit Tiriac Bank obtine un profit de 23,9 milioane euro in trimestrul 2, dar depozitele au scazut cu 2,3 miliarde lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-08-07 09:22

UniCredit Tiriac Bank a anuntat obtinerea unui profit net de 106,7 milioane lei (23,9 milioane euro) in prima jumatate a acestui an. In primul trimestru, castigul net era de 72,1 milioane lei.

UniCredit Tiriac mentioneaza ca volumul activelor consolidate a fost de 28,9 miliarde lei (6,6 miliarde euro) la 30 iunie 2014, fata de cele 25,9 miliarde lei (5,8 miliarde euro) la 31 martie 2014.

Creditele au crescut la 21,8 miliarde lei (23,4 miliarde lei incluzand creditele externalizate) la jumatatea acestui an, de la 18,3 miliarde lei (20,4 miliarde lei incluzand creditele externalizate) in primul trimestru.

Provizioanele pentru creditele neperformante au insumat 263,6 milioane lei (59 milioane euro) in primul semestru al acestui an, fata de 112 milioane in primul trimestru, ceea ce inseamna ca in trimestrul 2 provizioanele au crescut la 151,6 milioane lei.

Depozitele UniCredit Tiriac, in scadere cu 2,3 miliarde lei

In timp ce creditele sunt in crestere, volumul depozitelor la UniCredit Tiriac a continuat sa scada, ajungand la 12,8 miliarde lei (2,9 miliarde euro) la jumatatea lui 2014, cu 0,8 miliarde lei mai putine decat in martie 2014, cand erau 13,6 miliarde lei, si cu 2,3 miliarde lei mai putine decat in decembrie 2013, cand depozitele la UniCredit Tiriac erau de 15,1 miliarde lei.

Raportul credite/depozite continua astfel sa se inrautateasca, ajung la 140%.

Indicatorii financiari ai UniCredit Tiriac Bank, calculati dupa interesul minoritar, releva o pozitie echilibrata, sustine banca: rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a fost 7,2% in primele sase luni din 2014, in vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 0,7%. Preocuparea permanenta pentru un control eficient al costurilor, adauga banca, s-a reflectat intr-un raport intre costuri si venituri la nivelul de 49,7% in iunie 2014.

UniCredit Tiriac Bank a sustinut si in primul semestru ritmul creditarii, zonele IMM si imprumuturi ipotecare in lei dovedind un potential mai ridicat. Preluarea portofoliului de clienti Corporate ai RBS Romania vine ca un pas firesc, dar si ca o confirmare a angajamentului nostru ferm de crestere pe piata romaneasca, printr-o strategie echilibrata, adaptata realitatilor autohtone si orientata pe termen lung. Pentru restul anului, economia Romaniei ar putea beneficia dintr-o eventuala accelerare a absorbtiei de fonduri europene si din redresarea consumului – care a dat deja primele semnale de instalare pe un trend pozitiv, desi cu o intarziere considerabila”, a spus Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank, citat in comunicatul bancii.

UniCredit Tiriac Bank mai mentioneaza ca a incheiat primul semestru cu 187 de sucursale, cu una mai putina decat la finalul lunii martie, in timp ce numarul angajatilor a ajuns la 3.333 de persoane.

Banca precizeaza ca rezultatele sunt prezentate in baza primelor situatii financiare consolidate pentru Grupul UniCredit Tiriac - care include UniCredit Tiriac Bank SA si filialele sale UniCredit Consumer Financing IFN SA, UniCredit Leasing Romania SA, UniCredit Leasing Corporation IFN SA, ALLIB Leasing SRL, Debo Leasing IFN SA si UniCredit Insurance Broker SRL - intocmite in conformitate cu IFRS adoptate de UE si aplicabile institutiilor de credit din Romania conform reglementarilor BNR.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii