BANCI | Ultima Ora

Un fond de investitii polonez este dispus sa cumpere creditele neperformante ale bancilor romanesti. Primul client este BCR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-01-21 14:30

Grupul Kredyt Inkaso şi AgioFunds au semnat un acord prin care acestea vor opera în comun pe piaţa creanţelor din Romania și în Estul și Centrul Europei. Fondul va investi în portofolii neperformante, iar Kredyt Inkaso va oferi servicii complete de colectare creanţe.

"Pe pieţele de creanţe din Romania si Polonia, mai devreme sau mai târziu, vor apărea jucători internaţionali care vor dori să folosească serviciile companiilor precum Kredyt Inkaso, care oferă servicii integrate pentru portofoliile creditelor neperformante din regiunea ECE", spune Pawel Szewczyk (foto), presedintele Capital Group Kredyt Inkaso, intr-un comunicat de presa.

Primele portofolii de cca 20 Mil EUR, gestionate de către Kredyt Inkaso în numele AgioFunds au fost achiziţionate în România de la BCR - Erste Group.

Investitorii AgioFunds, vor putea achiziţiona unităţi de participare la investiţie în baza noului produs AgioFunds – Kredyt Inkaso. Acesta este primul produs care va permite investitorilor polonezi sa investească în portofolii de credite neperformante pe piețele externe.

AgioFunds TFI S.A. este un fond de private equity, AgioFunds administreaza ma multe fonduri deschise: AGIO SFIO, AGIO Kapitał PLUS FIO, si fonduri inchise: AGIO Creante NSFIZ, AGIO Creantei PLUS NSFIZ, si AGIO Market Neutral FIZ si fonduri dedicate pentru investitii.

„Ne dorim sa intrăm puternic pe acest segment de activitate. Fondurile de investiții au mijloace financiare la dispoziţie şi sunt gata să investească în piața creanţelor din Romania și ECE. Investitorii au nevoie de un partener de încredere, care le poate asigura o gamă completă de servicii, începând cu alegerea unui obiectiv de investiții, punerea în aplicare şi lichidarea portofoliilor.”

„Acesta este primul acord de acest tip şi în curând vom propune o soluție, unde Kredyt Inkaso va fi, de asemenea, un co-investitor. Kredyt Inkaso a dezvoltat deja o infrastructură complet operațională, precum şi resursele necesare pentru pieţele ECE selectate, prin care poate oferi potenţialilor parteneri, servicii complete de recuperare și restructurare pentru creanţele provenite din creditele aferente ambelor zone, persoane fizice sau companii, credite garantate și negarantate, indiferent dacă portofoliul este achiziţionat în Polonia, România, Bulgaria sau Rusia. Kredyt Inkaso deține resurse importante de investiţii, dar ca urmare a investiţiilor comune cu fondurile specifice, suntem capabili să gestionăm un portofoliu mult mai mare decât dacă am investi pe cont propriu.”- a declarat Pawel Szewczyk -  CEO & Presedinte Capital Group Kredyt Inkaso.

„Kredyt Inkaso România este o companie cu servicii complete în colectarea și de restructurarea creanțelor bancare, reprezentată de o echipă cu experienţă. In prezent, la un an de la prima investiție in Romania, Kredyt Inkaso administrează portofolii în valoare de aproximativ 800 milioane RON. Dorim ca la sfârşitul anului financiar 2013/2014 (care se încheie la 31 martie 2014) cota filialei din România să reprezinte 10% din veniturile grupului.” - a spus Paweł Szewczyk, președintele Kredyt Inkaso.
 
„Incepand cu 2013, pentru a-si asigura lichiditatea, băncile comerciale din România au fost dispuse să vândă portofolii de persoane fizice si juridice, credite neperformante garantate cu ipoteci, din cauza cresterii ponderii creditelor neperformante. In cazul portofoliului persoanelor fizice, aproximativ 70% din debitorii neperformanti ce detin fie credite imobiliare sau credite de consum garantate cu ipoteci,  se aflau in stare de nerambursare de mai mult de un an sau inregistrasera stari de nerambursare multiple.” – a declarat Andrei Mocanu – Country Manager, Kredyt Inkaso Romania.
 
In iulie 2013, Capital Group Kredyt Inkaso a achiziționat în mod indirect o participație de 90% în Mark Collect LLC Rusia. Finanțarea pentru achiziționarea acțiunilor societății provin din fondurile proprii ale grupului. Mark Collect este o societate care operează sub jurisdicția Federației Ruse.
 
Prin această acțiune, Kredyt Inkaso planifică în viitorul apropiat investiții in mai multe portofolii de creanțe pe teritoriul Federației Ruse. Achiziționarea acțiunilor societății Mark Collect este un element de strategie pus în aplicare pentru a intra pe piețele emergente din fostul spatiu sovietic. Astfel, Kredyt Inkaso anticipează o creștere a investițiilor în portofolii de credite neperformante și diversificarea activelor deținute de grup.
 
Kredyt Inkaso este listată la Bursa din Varșovia din anul 2007. In ultimul an, acţiunile companiei au crescut cu peste 60%. Printre cei mai importanţi acţionari, se numară fonduri de investiţii și instituţii financiare precum AVIVA, PIONEER, GENERALI.

Comentarii

aa aaa
camatari
lua-v-ar draq de camatari!!!

TEPES VODA
afara din tarisoara noastra INFRACTORILOR
camatari cu acte in regula, "legalii" astia scot banii din tara cu acordul judecatorilor, executorilor si al bnr -ului care nu verifica bancile aflate sub "supraveghere", altfel cum si-ar mai lua asa avant? cati oameni aveti pe constiinta, excrocilor? apropo il cunoasteti pe avocatul ciprian stefanut petru? e avocatul diavolilor de la kruk, kredyt inkaso, agio....mama ma-si...........



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

Din aplicatia BT Pay s-au deschis 10.000 de conturi in 2 luni

Peste 10.000 de persoane au devenit clienți ai Băncii Transilvania în decurs de două luni fără a fi necesar niciun drum la bancă, doar folosind aplicația BT Pay pentru deschiderea contului curent, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Opțiunea Deschidere de cont detalii

 



 

Ultimele Comentarii