BURSA | Interviu

Tranzactii la BVB cu unitatile fondului iFond Gold

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-01-03 14:39

Inceperea tranzactiilor cu unitatile fondului inchis de investitii iFond Gold la Bursa de Valori Bucuresti a avut loc in ziua de joi, 30 decembrie 2010 - ultima zi de tranzactionare a anului curent, anunta Intercapital Invest intr-un comunicat de presa.

Simbolul de tranzactionare al unitatilor de fond este IFG, iar lotul de tranzactionare este de o unitate de fond. Inceperea tranzactiilor cu unitatile iFond Gold la numai o luna de la incheierea ofertei publice a fondului reprezinta una dintre cele mai rapide listari in urma unui IPO din istoria pietei de capital din Romania.

iFond Gold este un fond sectorial cu investitii in companii de exploatare a aurului ce detin proiecte in Romania si in alte tari din America de Nord si de Sud, Australia si Europa. Fondul a derulat o oferta publica initiala in perioada 9 - 29 noiembrie, incheiata cu un nivel de subscriere de 200,6% fata de numarul de unitati oferit initial. Numarul total de unitati de fond emise si alocate in urma incheierii ofertei publice a fondului, dupa activarea clauzei de majorare a acesteia, este de 20.056, iar valoarea nominala a unei unitati de fond este de 200 de lei.

Fondul este administrat de SAI Intercapital Investment Management SA, divizia de administrare de fonduri a Intercapital Invest. Intercapital Invest a fost intermediarul manager al ofertei publice a fondului. Prima structura lunara a activului iFond Gold, inclusiv valoarea unitara a activului net (VUAN), va fi publicata in ziua de 3 ianuarie 2011 pe siteurile www.bvb.ro si www.ifond.ro. Actualizarea lunara a acestei fise va fi disponibila pe aceleasi siteuri.

Intercapital Invest a intermediat in perioada 22 iulie - 11 august 2010 si oferta publica initiala a fondului iFond Financial Romania, administrat, de asemenea, de Intercapital Investment Management. iFond Financial este un fond sectorial financiar cu o expunere de aproximativ 50% pe actiuni ale Fondului Proprietatea, diferenta de activ fiind plasata in emitenti din sectorul financiar listati pe piata de capital din Romania. Oferta iFond Financial s-a incheiat cu o rata de subscriere de 404,5% fata de numarul de unitati oferit initial, iar unitatile iFond Financial se tranzactioneaza la BVB cu simbolul IFR, inregistrand in prezent un pret ce reprezinta o crestere de 18% fata de pretul din oferta publica.

Lansarea fondurilor iFond Financial Romania si iFond Gold, incheierea cu succes a ofertelor publice ale acestora in conditii dificile de piata si listarea rapida a fondurilor la BVB fac parte din angajamentul grupului Intercapital de introducere pe piata de capital a unor produse inovatoare si atractive pentru investitori. Aceasta strategie se va continua prin lansarea unor proiecte noi importante in cursul anului 2011.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii