BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la cardurile de credit (corectat)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-06-10 21:49

Multe banci isi promoveaza cardurile de credit ca fiind mijloace de a face diverse cumparaturi in rate fara dobanda, ba chiar primesti si bonusuri pentru fiecare plata.

Pe de alta parte, clientii bancilor trebuie sa fie constitenti ca dobanda (DAE) pentru utilizarea unui card de credit in mod obisnuit, in afara promotiilor si programelor de rate fara dobanda, poate ajunge aproape de 40% pe an, deci cam de patru ori mari ridicata decat la un credit obisnuit de nevoi personale.

Cel mai scump card de credit din Romania este Card Avantaj, emis de Credit Europe Bank, care are o dobanda fixa de 28%, iar costul total, exprimat prin Dobanda Anuala Efectiva (DAE) ajunge aproape 39% pe an.

Card Avantaj este de 2,5 ori mai scump decat cardul de credit emis de Libra Bank, cel mai ieftin card de credit din Romania, cu o DAE de doar 14,73% pe an.

Dezavantajul cardului de credit al Libra Bank este ca nu permite plati in rate fara dobanda, cum este cazul cardurilor scumpe emise de Credit Europe Bank (DAE de 39%), Garanti Bank (DAE de 34,4%), BCR (DAE de 33,72%), Unicredit (DAE de 31,94%), ING (DAE de 29,81%) sau BRD (DAE de 29,66%).

Exista insa si carduri de credit cu dobazi mai mici, care sunt dotate si cu optiunea de plata in rate fara dobanda. Este cazul cardului de credit CEC Bank, pe locul doi in topul celor mai ieftine carduri de credit, cu o DAE de 16,66% si cardul de credit al Alpha Bank (DAE de 17,95%).

CEC Bank este, de asemenea, banca ale carei carduri de credit Visa sau Mastercard au cele mai multe rate fara dobanda, pentru cumparaturile efectuate la orice magazin, in tara sau oriune in lume: 24 de rate, fata de doar 12 la OTP Bank si Banca Romaneasca si numai 6 rate la cardurile de credit Bancpost.

La cardurile de credit ale celorlalte banci, optiunea de plata in rate cu dobanda 0 este valabila doar la magazinele partenere din tara.

In zona cardurilor de credit cu dobanzi medii se afla Raiffeisen Bank (DAE de 26,13%), Banca Transilvania (DAE de 26,77%), OTP Bank (DAE de 27,95%) si Idea Bank (DAE de 28,06%).

CORECTURA

Articolul a fost corectat dupa ce a fost publicat, in tabel si in text, la cardurile de credit ale CEC Bank, cu specificarea ca numarul ratelor fara dobanda sunt 24, valabile la orice magazin din Romania si din lume, nu 12, doar in tara, cum era initial trecut in tabel.

Comentarii

Madalina
Cardul Enjoy Libra
Ar trebui sa faceti un update stirii, cardul Libra ofera si plata in rate fara dobanda sau bonus din valoarea tranzactiei efectuate (e drept, numarul de comercianti acceptati nu este foarte ridicat, dar clientii au la dispozitie si aceasta facilitate)

Catalin
Rate oriunde
Unicredit, BCR si Piraeus ofera si ei ratele oriunde in lume. BCR -> De Toate in Rate -> https://www.bcr.ro/ro/persoane-fizice/carduri-de-cumparaturi/rate-oriunde Piraeus -> http://www.piraeusbank.ro/Persoane-Fizice/Carduri_PF/rate-oriunde-in-lume.html Unicredit -> https://www.unicredit.ro/ro/persoane-fizice/Credite/carduri-de-credit.html De subliniat: - Piraeus adauga un comision de 50 RON la fiecare tranzactie esalonata. - Unicredit permite ratele fara dobanda permanent doar la cardul de credit Premium. La cel Principal ratele fara dobanda sunt valabile doar in primele 60 zile de la primirea cardului.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii