PENSII PRIVATE | Profil

Statistica pensiilor private: crestere anuala de 30,65% pentru pensiile private obligatorii (pilonul II)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-17 08:32

Astăzi, 16 martie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat buletinul lunar aferent lunii februarie 2009. (VEZI DOCUMENTUL ATASAT)

Acest material conţine principalele date statistice ale lunii anterioare publicării (evoluţia volumului activelor, a numărului de participanţi), analize privind evoluţia structurii participanţilor şi a structurii investiţiilor fondurilor de pensii private precum şi lista actelor emise de către instituţie, aplicabile atât pentru Pilonul II cât şi pentru Pilonul III.

Potrivit datelor publicate în cadrul buletinului lunar al CSSPP, luna februarie a fost caracterizată de o creştere constantă a principalilor indicatori ai pieţei pensiilor private, menţinându-se în tendinţa ultimului an, după cum urmează:

Pilonul II

• În luna februarie 2009, în Pilonul II erau 4.174.368 participanţi (pentru care s-au încasat contribuţii de la începutul colectării acestora în sistem: mai 2008), din totalul de 4.642.002 persoane înscrise în Registrul Participanţilor. Numărul participanţilor a crescut cu 1,82% faţă de luna anterioară şi cu 30,65% faţă de luna mai 2008, reprezentând 88% din efectivul total al salariaţilor din România.

• Activele nete aferente celor 14 fonduri de pensii, administrate de cei 14 administratori autorizaţi de către CSSPP în Pilonul II, au fost, în februarie, de 1.076.461.720 lei - cca. 251 milioane euro, cu 13,36% mai mari faţă de luna ianuarie 2009.

• În luna februarie ac., au fost virate contribuţii în valoare de 122.704.931 lei (cca. 29 milioane euro) pentru cca. 3,449 milioane de participanţi. Contribuţia medie/participant (pentru care s-au virat contribuţii de la începutul colectării acestora în sistem: mai 2008) a fost de 29,39 lei.

• Pe parcursul lunii februarie 2009, administratorii fondurilor de pensii private au păstrat tendinţele anului trecut şi au continuat să investească preponderent în active cu grad scăzut de risc.

Pilonul III

• La finalul lunii februarie, 158.790 de participanţi contribuiau la cele 10 fonduri de pensii facultative, administrate de 8 companii, menţinându-se trendul ascendent al creşterii numărului de participanţi de la începutul funcţionării sistemului: o creştere cu 2,49% faţă de ianuarie 2009 şi de cca. 2,2 ori faţă de februarie 2008.

• Activele nete au înregistrat o creştere constantă în februarie 2009 ajungând la 100.223.189 lei (cca. 23 milioane euro), cu 8,15% mai mari faţă de luna ianuarie 2008 şi de 3,7 ori mai mari ca în luna februarie 2008.

• În cadrul buletinului lunar este analizată implicarea angajatorilor în sistemul pensiilor facultative, în luna februarie 2009: pentru cca.57% dintre participanţi contribuţiile au fost plătite de către angajatori, cca.31% dintre participanţi au plătit singuri contribuţiile, iar cca.12% dintre participanţi au plătit contribuţiile împreună cu angajatorii lor.

• Şi în cazul Pilonului III, s-au păstrat tendinţele semnalate anul trecut. Investiţiile fondurilor de pensii facultative au fost preponderent în active cu un grad de risc scăzut: cca. 65,48% au fost reprezentate de titluri de stat, obligaţiuni municipale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România È™i din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experienÈ›e în timp real, pe toate canalele, pentru clienÈ›ii săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

 



 

Ultimele Comentarii