ASIGURARI | Opinie

Se amana din nou asigurarea obligatorie a locuintelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-06 08:14

Ministerul Administratiei si Internelor, in calitate de minister initiator, impreuna cu Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) au in vedere inaintarea propunerii de amanare a aplicarii legii asigurarii obligatorii a locuintelor, de la o data ce va fi stabilita de catre autoritatile competente.

"Aplicarea prevederilor Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor presupune, pe langa elaborarea normelor tehnice, si imbunatatirea mecanismelor necesare autoritatilor locale pentru asigurarea unui flux de informatii coerent si continuu care presupune modificarea legislatiei actuale", se arata intr-un comunicat de presa al CSA.

Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor a fost publicata in Monitorul Oficial pe 11 noiembrie 2008, asigurarile de locuinte urmand sa devina obligatorii incepand cu data de 1 iulie 2009.

Normele metodologice de aplicare a prezentei legi urmau a fi aprobate prin hotarare de Guvern, la propunerea CSA, in termen de 90 de zile de la data publicarii.

Conform prevederilor legii, asigurarea obligatorie va acoperi trei riscuri de baza specifice Romaniei: cutremur, inundatii si alunecari de teren. Prima de asigurare va fi de 10 EUR sau 20 EUR, in functie de tipul de constructie.

Cei care nu isi vor asigura locuintele nu vor beneficia, in cazul producerii unui dezastru natural, de nicio despagubire de la bugetul de stat sau de la bugetul local, se precizeaza in actul normativ.

Legea AOL prevede, de asemenea, infiintarea unui pool de asigurari impotriva dezastrelor naturale care sa efectueze plata daunelor in cazul producerii celor trei riscuri asigurate obligatoriu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital și mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”Creșterea detalii

 



 

Ultimele Comentarii