ASIGURARI | Cariera

Sase angajati ai ASF s-au specializat la Londra timp de 10 saptamani intr-un program administrat de City of London Corporation

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-04-25 10:35

Programe de dezvoltare profesională a angajaților ASF în cadrul instituţiilor internaţionale (Comunicat de presa al ASF):

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) oferă angajaților săi oportunități de dezvoltare profesională în cadrul unor programe și/sau instituții internaționale de prestigiu.

Una dintre componentele importante ale politicii de resurse umane a ASF o reprezintă formarea profesională continuă a angajaților. Aceștia pot aplica în cadrul programelor puse la dispoziție de Autoritate pentru a-și completa și dezvolta cunoștințele în domeniul în care activează.

Participarea în calitate de experţi în cadrul Colegiilor de Supraveghere ale EIOPA (European Insurance and Occupational Pensions Authority) pentru grupurile de asigurări care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României reprezintă cea mai recentă oportunitate de dezvoltare profesională pentru angajații ASF. Activitatea în cadrul Colegiului constă în dezvoltarea unei înţelegeri comune a profilului de risc a grupului, în armonizarea practicilor de evaluare a riscurilor la care grupul şi entităţile sale sunt sau pot fi expuse, astfel încât să permită o supraveghere prospectivă şi o avertizare timpurie cu privire la riscurile majore care pot afecta stabilitatea financiară la nivel de grup şi individual.

O altă oportunitate se referă la participarea în calitate de experţi în cadrul comitetelor permanente ale autorităţilor europene (ESMA, EIOPA şi ESRB) şi ale organizaţiilor internaţionale în care ASF este membru (IOSCO, IAIS, IOPS şi INFE), precum şi în grupurile de lucru organizate la nivelul Comisiei şi Consiliului UE pentru negocierea dosarelor legislative.

Procesul de reconstrucție instituțională pe care l-am implementat la ASF este realizat împreună cu angajații Autorității. Iar pentru a putea reuși să ne atingem obiectivele avem nevoie de cei mai buni dintre cei mai buni. De aceea, acordăm o importanță deosebită programelor de perfecționare și dezvoltare profesională și îi încurajez în permanență pe colegii mei să aplice la asemenea proiecte”, a declarat Mișu Negrițoiu, Președintele ASF.

La începutul anului, șase angajați ai ASF au fost la Londra, pentru o perioadă de 10 săptămâni, într-un program administrat de City of London Corporation. Programul s-a adresat experților din România și Bulgaria și a fost structurat pe două module. Primul dintre acestea a fost dedicat prezentării sistemului financiar european și evoluțiilor recente în contextul crizei financiare, iar cel de-al doilea modul a constat în detașarea experților la una din instituțiile financiare londoneze participante în cadrul programului. Cei șase experți ASF au efectuat stagii de pregătire la Deutsche Bank, Financial Conduct Authority, AIG, Ernst&Young, CMS Cameron McKenna și S&P Capital.

Totodată, ASF a detașat, începând din 2015, mai mulți angajați pe o perioadă de 1-2 ani la organisme și instituții europene, precum EIOPA și Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în vederea dezvoltării abilităților profesionale și acumulării de experiență în instituții europene importante.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD

BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data de 6 martie 2023, sub rezerva aprobării Băncii Naționale a României, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Ea îl va înlocui detalii

Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 10 ianuarie 2023, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga: Conducerea detalii

Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania

Mihaela Ioniță se alătură echipei ING Bank România începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmând să preia poziția de Director de Resurse Umane și membru în Comitetul Executiv al băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii