BANCI | Analiza

Romanii care muncesc in strainatate au trimis acasa 3,3 miliarde euro in primele noua luni din 2015, mai multi decat anul trecut

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-11-19 20:25

Transferurile de bani ale romanilor care lucreaza in strainatate s-au ridicat in primele noua luni din acest an la 3,3 miliarde euro, in usoara crestere (143 milioane euro) fata de aceeasi perioada din 2014 si cu doar 68 de milioane de euro mai mult decat in intervalul ianuarie-septembrie din 2013, conform datelor BNR.

Volumul banilor trimisi acasa de romanii care trudesc in strainatate se mentine peste nivelul investiilor straine directe ale firmelor straine in Romania, care s-au ridicat la 2,5 miliarde euro in primele noua luni ale acestui an, in crestere de la doar 1,9 miliarde euro in aceeasi perioada a anului precedent.

Comparativ cu primele noua luni ale anului 2008 dinaintea crizei, valoarea remiterilor muncitorilor din strainate este semnificativ mai redusa, mai exact cu 42%, echivalentul a 2,5 miliarde euro.

Daca ne uitam la ritmul lunar al transferurilor, observam in primul rand ca acesta scade semnificativ in perioada vacantei de vara, cand multi romani vin in tara: in iulie 2015 au fost transferati 441 milioane euro, ca in luna urmatoare de vacanta, august, remiterile sa scada la 325 milioane euro.

In luna septembrie ritmul transferurilor a crescut iar la 351 milioane euro, totusi sub nivelul inregistrat in aceeasi luna a anului precedent (382 milioane euro).

Volumul remiterilor este mai scazut, de asemenea, si in prima luna a anului: in ianuarie 2015 au fost trimisi in tara doar 281 milioane euro, fata de cei 309 milioane euro din ianuarie 2014.

Statisticile BNR indica si doua tipuri de transferuri ale persoanelor fizice din strainatate: pe de o parte este vorba de remiterile angajatilor cu contracte de pana la un an, care se ridica la doar aproximativ 50 de milioane de euro lunar, cea mai mare parte a banilor venind de la cei cu contracte pe perioade nedeterminate sau cu alte tipuri de venituri.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii