BANCI | Stirea Zilei

Ritmul de crestere al creditelor in lei a scazut la cel mai redus nivel din ultimul an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-08-24 22:46

Ritmul de crestere al creditelor in lei acordate de baci populatiei si firmelor a scazut in iulie la cel mai scazut nivel din ultimul an, pe fondul epuizarii plafoanelor de garantii pentru creditele Prima Casa, cresterea avansului la creditele imobiliare standard din cauza legii privind darea in plata, precum si a reducerii volumelor de finantari pentru firme.

Conform statisticilor privind indicatorii monetari publicati de BNR, soldul creditelor in lei a avansat in iulie, fata de luna precedenta, cu doar 0,5%, echivalentul a 560 milioane lei, la un total de 11,9 miliarde lei, fata de un ritm lunar de 1,2% in iunie si 0,9% in iulie 2015.

Ritmul anual de crestere al soldului creditelor in lei a scazut astfel la 15,7%, cel mai scazut nivel din august 2015, cand era de 15%. Asta dupa ce in aprilie cresterea anuala a creditelor in lei ajunse la un record al ultimilor ani, de 21,1%.

In acelasi timp, soldul creditelor in valuta a scazut mult mai mult, cu 2% in iulie fata de iuni echivalentul a doua miliarde de lei.

In aceste conditii, soldul total al creditului neguvernamental, atat in lei cat si in valuta, a inregistrat o scadere de 0,7% in iulie fata de luna precedenta, la 21,6 miliarde lei, dupa ce in iunie s-a diminuat cudoar 0,1% iar in precedentele trei luni a fost in crestere.

In privinta destinatiei creditelor in lei, cele acordate populatiei au crescut in iulie cu 1,9% fata de iunie, cand au avut o crestere lunara mult mai mare, de 2,7%.

Finantarile in lei pentru firme au scazut in iulie cu 1%, dupa o scadere lunara de 0,3% in iunie si un avans de 0,9% in luna mai.

Soldul creditelor in valuta a scazut substantial atat in cazul populatiei (-2,4%), cat si a firmelor (-1,7%).

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR mai multe statistici privind evolutia creditelor

Taguri: Banca Nationala a Romaniei (BNR)  statistici BNR  darea in plata  credite Prima Casa  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii