ASIGURARI | Ultima Ora

Restructurarea personalului ASF, doar de ochii lumii: 100 de posturi de conducere vor fi desfiintate si oferite apoi tot actualilor angajati pe criterii politice si nepotism

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-09-03 02:33

Restructurarea salariatilor din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), despre care se presupune ca au fost angajati in principal pe criterii politice si nepotism pentru a incasa lefuri grase, pare a fi facuta doar de ochii lumii, asa cum a fost prezentata ieri de noul presedinte al institutiei, Misu Negritoiu, si in ciuda faptului ca planul de restructurare a fost realizat de firme cunoscute de consultanta precum HayGroup, Deloitte si de casa de avocatura Tuca, Zbarcea si Asociatii.

Iata de ce punem la indoiala planul lui Negritoiu:

Acesta spune ca in urmatoarea perioada vor fi desfiintate toate cele 114 posturi de directori in cadrul ASF (91 de functii de conducere si 23 de posturi de executie), urmand ca acestea sa fie inlocuite noi posturi de conducere, conform noii organigrame si a statului de functii aprobate recent.

Posturile nou infiintate, precum si alte 100 de posturi vacante din ASF (nu stim despre ce posturi vacante este vorba, intrucat prezentarea lui Negritoiu a fost destul de confuza) urmeaza sa fie oferite, cu prioritate, in perioada septembrie-noiembrie 2014, salariatilor afectati de concedieri, sub rezerva indeplinirii criteriilor prevazute in politica de recrutare si promovare, prin concurs intern.

Cu alte cuvinte, pentru un numar de 100 de functii de conducere in ASF si alte 100 de posturi vacante, asadar in total 200 de posturi, din cei 600 de angajati ai ASF, se vor "bate", prin concurs intern, aceleasi persoane despre care se presupune ca au fost angajate pe criterii de nepotism. Asta da restructurare in ASF!

Negritoiu invoca argumente ce tin de drepturile legale ale salariatilor pentru organizarea acestui concurs intern, insa nu a oferit detalii cu care sa-si argumenteze decizia.

Posturile de conducere ramase vacante dupa aceasta etapa de concurs intern vor fi scoase la un concurs destinat si persoanelor din afara ASF, dar si, din nou, persoanelor din ASF, in perioda decembrie 2014-ianuarie 2015.

De ce mai pot participa actualii angajati ai ASF pentru a doua oara la acelasi concurs?

Va fi interesant de vazut cati dintre actualii angajati vor reusi sa treaca testele si criteriile consultantului HayGroup atat de laudat de Misu Negritoiu, si care se ocupa si de recrutarea in BNR.

Doar 53 din 600 sunt "nepoti"?!

Prognozam insa ca majoritatea acestor posturi se vor ocupa de actualii angajati, intrucat Misu Negritoiu a spulberat astazi un mit despre ASF, si anume ca cei mai multi angajati de acolo sunt "nepoti".

"Din evidentele Directiei de Resurse Umane, în ASF, rude de gradul I si II, inclusiv mătusi si nepoti bănuiti, sunt 53, dintre care 13, inclusiv trei sau patru cupluri au iesit din ASF in acest an, in cadrul planului de plecari voluntare", a spus Negritoiu.

Asadar, din cei 600 de angajati ai ASF, doar 53 erau "nepoti", iar acum au mai ramas 40. Greu de crezut.

Oricum, la categoria "nepoti", dupa cum se stie, nu sunt doar rudele ci si prietenii si colegii de partid sau de alte organizatii.

Ramane de vazut cum se va desfasura acel concurs intern pentru angajatii ASF si ce criterii vor trebui ei sa respecte, conform mult-laudatei politici noi de salarizare realizata de HayGroup.

Si cat de diferita este aceasta selectie interna de un concurs "pe bune", la care pot participa si cei din afara, de exemplu cei care au terminat o facultate de economie.

Salarii uriase in ASF, de peste 3.000 de euro lunar!

Miza pe un post de conducere sau maturator la ASF este uriasa, avand in vedere salariile uriase din prezent, dar si din viitorul acestei institutii, dupa restructurare.

Astfel, conform datelor prezentate de Misu Negritoiu, cheltuieile cu personalul previzionate pentru 2015, dupa adoptarea masurilor de reorganizare, sunt estimate la 86,2 milioane lei anual pentru cei 500 de angajati ce vor ramane, cu 100 mai putin decat in prezent.

Aceasta inseamna ca pentru fiecare angajat cheltuielile anuale vor fi de 172.514 lei anual, respectiv 14.376 lei (3.200 de euro) lunar, exclusiv salariile conducerii ASF. O suma imensa!

In prezent, cheltuielile cu personalul, care reprezinta 80% din totalul veniturilor ASF, se ridica la 118 milioane lei pentru cei 600 de salariati, adica 197.096 lei anual pentru fiecare angajat. Ceea ce inseamna cheltuieli de 16.424 lei lunar pentru fiecare angajat, adica 3.700 de euro lunar, cu doar putin mai mult decat ar urma sa fie la anul.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii