BURSA | Stirea Zilei

RBS Securities renunta la brokeraj si devine firma de consultanta

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-08 18:54

RBS Securities, fosta divizie de brokeraj de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a băncii britanice, a devenit firmă de consultanţă în domeniul afacerilor, schimbându-şi totodată numele în RBS Advisory, potrivit hotărârii luate în adunarea generală a acţionarilor.

RBS Securities este controlată în mod indirect de grupul bancar Royal Bank of Scotland, prin intermediul ABN Amro Bank, care are 98,17% din capitalul fostei case de brokeraj.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a retras de curând autorizaţia de societate de servicii de investiţii financiare (SSIF) a RBS Securities, ceea ce marchează încetarea activităţilor de investiţii financiare pe piaţa de capital românească, în contextul în care RBS Bank România operează deja direct pe Bursa de Valori Bucureşti.

Totodată, acţionarii RBS Securities au aprobat la AGA din aprilie şi modificarea formei juridice în societate cu răspundere limitată (SRL). Ca urmare, a fost aprobată şi majorarea valorii nominale a unei părţi sociale de la 1 leu la 10 lei. Firma de consultanţă are un capital social de 5,42 milioane lei.

RBS Advisory are ca domeniu principal de activitate consultanţa în afaceri şi management, ocupându-se în subsidiar şi de studierea pieţei şi realizarea de sondaje, consultanţă în relaţii publice şi comunicare sau închirierea şi subînchirierea de bunuri imobiliare.

ABN Amro România şi-a schimbat denumirea în Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008, după ce banca olandeză ABN Amro a fost achiziţionată în octombrie 2007 de consorţiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis şi Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost împărţite între cele trei bănci.

Guvernul britanic a naţionalizat Royal Bank of Scotland Group Plc, la jumătatea lunii octombrie 2008, în schimbul unui ajutor financiar de 20 miliarde lire sterline (25 miliarde euro).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„AceÈ™ti escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulÈ›i bani, dar au iniÈ›iat È™i un credit de nevoi personale direct din aplicaÈ›ia Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii