www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Volksbank ofera credite pentru IMM-uri cu marja de 4% plus ROBOR sau EURIBOR. Singurul cost suplimentar: comision de analiza de 1,5%

Autor: Bancherul.ro
2012-02-16 10:57
Volksbank România relansează produsele de creditare destinate IMM-urilor. În prima fază, banca lansează Creditul Universal ce poate fi utilizat atât pentru finanţarea capitalului de lucru, a stocurilor sau a altor cheltuieli aferente activităţii curente, cât şi pentru achiziţiile de echipamente sau pentru refinanţarea unor împrumuturi contractate la alte bănci sau IFN-uri, anunta banca intr-un comunicat.

“Segmentul IMM-urilor este unul strategic pentru Volksbank România, potrivit noii strategii a băncii. Este un segment al cărui rol este esenţial în economie: de la inovaţie, la creşterea competitivităţii şi la oferirea de locuri de muncă”, a declarat Lucian Cojocaru, Vicepreşedintele Volksbank România.

Noua strategie a Volksbank, pentru perioada 2010-2015, prevede atingerea unei cote de piaţă de 4% pe segmentul IMM şi corporate.

“În aceşti ani de criză, am întâlnit o mulţime de antreprenori care au reuşit să se descurce, ba chiar au avut şi creşteri ale activităţii. Se spune că băncile consideră IMM-urile un sector riscant, dar realitatea a demonstrat ca multe astfel de companii au trecut testul crizei. Tocmai de aceea noi credem in ele şi dorim să construim o relaţie de durată cu clienţii IMM şi să creştem împreună”, a declarat Dănuţ Florescu, Director Direcţie Management Vânzări Corporate în cadrul Volksbank România.

Creditul Universal poate fi contractat pe o perioadă de până la 5 ani, în Lei sau în Euro. Dobânzile se calculează în funcţie de indicatorii ROBOR 3M, respectiv EURIBOR 3M, la care se adaugă o marjă incepand de la 4% , stabilită în funcţie de: situaţia financiară a împrumutatului, durata de creditare, mixul de garantii şi nu în ultimul rând de perspectivele de dezvoltare a afacerii.

Prin politica de preţuri, Volksbank România încurajează contractarea de credite în moneda în care beneficiarul îşi încasează veniturile.
Singurul cost perceput pe lângă dobânzi este comisionul de analiză a dosarului, de 1,5% din valoarea creditului.

Detalii Credit Universal:

Destinaţie:
- finantarea capitalului de lucru si altor cheltuieli aferente activitaţii curente
- finanţarea stocurilor,
- refinanţarea/înlocuirea creditelor angajate la alte bănci şi/sau IFN.

Durată:
- maximum 5 ani
- Suma maximă: maximum 70.000 Lei, respectiv 17.500 Euro în cazul în care nu se oferă garanţii materiale; maximum 450.000 Lei, respectiv 100.000 Euro în cazul în care garanţia acoperă minimum 85%

Garantii:
- structura de garanţii FLEXIBILĂ, fiind acceptate garanţii imobiliale/mobiliare, inclusiv garanţii emise F.N.G.C.I.M.M., F.G.C.R.

Informaţii de background:

- 116.000 de companii din România aveau în derulare credite interne sau externe de la instituţii financiare (bănci şi IFN-uri) la jumătatea lui 2011.
- Ponderea companiilor cu credite: 19,4% din totalul companiilor active, doar 13,3% au apelat la finanţări de la băncile autohtone

Sursa: Raport de stabilitate financiara pe 2011, BNR

- 523.501 IMM-uri active în România,
Peste 3 milioane de angajaţi, reprezentând 68% din populaţia ocupată, generează 45,6% din valoarea adăugată din economie

Sursa: SBA Factsheet, Comisia Europeana, DG Enterprise& Industry