Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, sărbătorește anul acesta 14 ani de parteneriat cu WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură), perioadă în care a direcționat peste 500.000 de euro pentru susținerea diverselor proiecte de protecție a mediului, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:
Colaborarea dintre Garanti BBVA și WWF-România, care a început în 2010, odată cu lansarea cardului WWF Bonus Card, a permis deținătorilor de carduri să direcționeze 0,3% din achizițiile lor către proiectele WWF. Prin această inițiativă, banca a contribuit cu peste 500.000 de euro la acțiuni esențiale derulate de WWF pentru conservarea mediului în Munții Carpați și de-a lungul Dunării, sprijinind, de asemenea, dezvoltarea durabilă a comunităților locale.
„La Garanti BBVA, credem cu tărie că acțiunile orientate spre protecția mediului sunt esențiale, deoarece contribuie la dezvoltarea comunităților și promovează un mediu durabil și etic. Suntem mândri de realizările noastre comune cu WWF-România din ultimii 14 ani şi de implicarea noastră în sprijinirea inițiativelor care au un impact real asupra comunităților și mediului”, a declarat Virginia Oțel – Communication Leader Garanti BBVA România.
„Prin parteneriatul nostru pe termen lung cu WWF și WWF Bonus Card, ne propunem să ne implicăm atât clienții, cât și întreaga comunitate în eforturile noastre colective de a conserva habitatele naturale și de a construi un viitor mai sustenabil. WWF Bonus Card rămâne un produs de interes pentru români, iar noi vom continua să alocăm fonduri semnificative pentru a susține proiectele care promovează un viitor mai bun pentru generațiile viitoare”, a declarat Emre Unal – Director Carduri Garanti BBVA România.
Fondurile alocate au permis WWF-România să desfășoare o serie de proiecte de impact, inclusiv:
• Îmbunătățirea Codului Silvic: Inițiative menite să combată tăierile ilegale și să reducă defrișările.
• Campusul WeWilder: Contribuția la dezvoltarea durabilă a comunității Armeniș.
• Primul BearSmart City: Implementarea de soluții inteligente pentru a promova coexistența pașnică între oameni și urși.
• Reintroducerea zimbrilor: Susținerea programelor de reintroducere și reproducere în captivitate în colaborare cu Rewilding Europe.
• Reconstrucție ecologică în Delta Dunării: Monitorizarea și susținerea proiectului de reconstrucție ecologică din Mahmudia, județul Tulcea, inițiat de WWF în 2012.
„Garanti BBVA a fost alături de noi încă din primii ani de activitate în România. Apreciem foarte mult încrederea pe care ne-a acordat-o, iar colaborarea noastră demonstrează interesul nostru comun pentru conservarea naturii și crearea unui viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Sprijinul lor s-a concretizat în implementarea cu succes a numeroase proiecte de conservare cu rezultate tangibile, atât pentru comunitățile locale în care operăm, cât și pentru biodiversitate”, a declarat Orieta Hulea, Director General WWF-România.
Garanti BBVA rămâne dedicată continuării parteneriatelor și acțiunilor responsabile în anii următori, contribuind la protecția mediului și la dezvoltarea durabilă a comunităților locale. Banca va continua să sprijine inițiativele care aduc un impact pozitiv asupra societății și mediului, consolidându-și astfel rolul de partener de încredere în eforturile de a crea un viitor sustenabil.
Cine este Garanti BBVA
Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA România, alături de Garanti BBVA Leasing, Garanti BBVA Credite de Consum și Garanti BBVA Fleet Management, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management de flote și credite de consum. În 2023, banca a sărbătorit 25 de ani de prezență activă în sistemul bancar românesc.
Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA, a doua cea mai mare bancă privată din Turcia după mărimea activelor consolidate. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al Garanti BBVA.
Cine este WWF
Fondat în 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizații internaționale care desfășoară proiecte de conservare a naturii în peste 100 de țări. În România, WWF (World Wide Fund for Nature) activează din 2006 pentru a proteja mediul sălbatic în Munții Carpați și de-a lungul Dunării, fiind implicat în proiecte legate de arii protejate, ape, păduri, urși bruni, Delta Dunării, sturioni. De asemenea, stimulează tranziția către o economie verde și derulează un program de educație ecologică pentru tineri. Misiunea globală a WWF este să oprească degradarea mediului înconjurător și să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.