www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

Autor: Bancherul.ro
2024-03-14 07:18

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la Reclamatiibanci.ro.


Raspuns


Nu trebuie sa platiti creditul la Revolut facut de escrocii de la Neocapital.
 Un credit facut printr-o frauda este ilegal, asadar ceea ce trebuie sa faceti este sa trimiteti la Revolut o cerere de anulare a creditului, dat fiind ca nu a fost facut de dumneavoastra.


Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la Revolut.


Numai ca Revolut nici nu vrea sa auda de anularea creditului, ci vrea sa fie platit in continuare de cititorul inselat, desi nu l-a facut el.


„Cei de la Revolut spun ca am semnat contractul cu semnătura electronică și sunt direct răspunzătoare pentru rambursarea creditului. Iata ce spune Revolut":


„Vă mulțumim pentru răbdare în timp ce am lucrat la examinarea cazului dvs. Conform actualizării experților noștri, vedem că ați semnat contractul de credit cu semnătură electronică calificată furnizată de un furnizor de servicii Trust.


Procesul de semnare a contractului de credit este securizat prin utilizarea 2FA, înseamnă că trebuie să cunoașteți parola pentru a vă accesa aplicația Revolut și, de asemenea, completați OTP-ul de 8 cifre pe care îl primiți prin SMS pe numărul folosit pentru a vă crea contul Revolut. 


În lumina celor de mai sus, considerăm că sunteți răspunzător pentru semnarea contractului de credit și implicit pentru rambursarea creditului.”


La reclamatia facuta cu privire la refuzul de anulare a creditului, Revolut a raspuns:


„Ne pare rău pentru situația cu care te confrunți, însă considerăm că Revolut Bank UAB a depus toate diligențele prin:


– avertizarea ta în mod proactiv cu privire la potențiale escrocherii sau fraude, furnizarea expresă a avertismentelor de fraudă pentru tranzacțiile în cauză, precum și prin implementarea sistemelor de securitate adecvate în ceea ce privește efectuarea și aprobarea tranzacțiilor;


– respectarea prevederilor legale aplicabile, respectiv efectuarea cererii de credit autorizată prin 2FA, precum și prin deținerea sistemelor necesare și adecvate de control intern pentru a asigura siguranța operațiunilor derulate prin aplicație.


Implicarea directă și neglijența clienților noștri, prin partajarea informațiilor de securitate cu terți, autorizarea tranzacțiilor și semnarea contractelor în deplină cunoștință de cauză nu angajează răspunderea Revolut.


Pe baza informațiilor de mai sus, am decis să nu îți susțin reclamația, luând în considerare toate măsurile pe care le-am luat pentru a te proteja, fiecare dintre ele fiind explicată în paragraful anterior.”


Asadar, Revolut invoca "implicarea directă și neglijența" pentru justificarea refuzului de a anula creditul facut ilegal, desi nu este vorba de asa ceva.


Nu se poate vorbi de implicarea directa, daca imprumutul nu a fost facut de client, ci de un hot, printr-o inselatorie.


Si nici de neglijenta nu poate fi vorba, din acelasi motiv: a fost, de fapt, o escrocherie, de care clientul Revolut nu si-a dat seama, el crezand ca face o investie intr-o platforma de criptomonede.


De ce Revolut il obliga pe acest client sa plateasca un credit facut ilegal, printr-o frauda online, fara stiinta si acordul sau? am intrebat Revolut, in urma cu 2 saptamani.


Revolut nu a raspuns, pana acum.