www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCommerzbank, prima mare banca germana care lanseaza platile cu telefonul mobil prin Google Pay

Autor: Bancherul.ro
2018-06-27 17:17

Commerzbank este prima mare banca germana care introduce platile cu telefonul mobil la POS-urile magazinelor, prin Google Pay, a anuntat ieri banca.


Platile cu telefonul mobil se fac prin intermediul aplicatiei de mobile banking a bancii, dupa inregistrarea (tokenizarea) in aceasta a datelor cardurilor Visa sau Mastercard. (vezi video)


Modalitatea de plata la POS-urile magazinelor cu telefonul este identica cu cea a platilor cu carduri, prin tehnologia contactless (NFC), adica prin apropierea telefonului de POS, fara a fi necesara introducerea unui cod PIN sau semnarea vreunei chitante.


Doar pentru platile de peste 25 de euro este nevoie de deblocarea telefonului, ca masura de siguranta.


Implementarea tehnica a proiectului a fost realizata de equensWorldline.


Banca Transilvania a lansat in Romania in premiera platile cu telefonul mobil, in luna ianuarie 2018, printr-o aplicatie proprie, separata de cea de mobile banking. (vezi aici detalii)


Aplicatia Bancii Transilvania a fost testata de Bancherul.ro. (vezi aici rezultatele testului)


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/bancherul/public_html/print.php on line 104