www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBT Mic a devenit liderul pietei de microcreditare, la doar un an de la lansare

Autor: Bancherul.ro
2018-01-28 14:06

BT Mic, IFN-ul Bancii Transilvania destinat finantarii start-up-urilor, a devenit liderul pietei microfinantarilor, la mai putin de un an de la inceperea activitatii, la finalul lunii februrie 2017.


"In mai putin de un an de la lansare, BT Mic este liderul pietei de microcreditare, din datele pe care le detinem, pentru ca nu exista date transparente ale pietei. Sunt 2.000 de clienti cu aproape 100 milioane lei active. Ceea ce este un element incurajator pentru noi", a spus directorul general al BT, Omer Tetik.


"Toate subsidiarele BT au avut o contributie la rezultatul bancii (toate au fost profitabile). BT Asset Management are o cota de piata de 15%, cu active de 3,950 miliarde lei, mai mare decat a BT, iar BT Leasing si BT Direct sunt pe drumul spre top 3.


Credite in valoare de 680 milioane lei au fost scoase in afara bilantului in primele noua luni, astfel ca rata NPE a scazut la 7,3% in timp ce NPL este de 3,64%", a adaugat el.


Vezi aici detalii despre MT Mic


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/bancherul/public_html/print.php on line 104