www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBNR evalueaza noua conducere a CEC Bank

Autor: Bancherul.ro
2018-01-09 15:00

Procedura de evaluare a noii conduceri a CEC Bank propusa de Ministerul Finantelor este in curs de desfasurare, a raspuns ministerul la intrebarile trimise de Bancherul.ro.


In cadrul AGA din septembrie 2017, Ministerul Finantelor, actionarul CEC Bank, a propus inlocuirea actualei conduceri a bancii cu o echipa formata din Dan Sandu – presedinte, Cristian Saitariu – prim-vicepresedinte, care s-a retras ulterior, in locul lui fiind nominalizat Jean Andronie, fost vicepresedinte corporate la BCR, conform informatiilor din presa, iar ca vicepresedinti Mihaela Popa, Demetrian Magheru si Adrian Dumitrescu. (vezi aici detalii)


Acum, Ministerul Finantelor a precizat urmatoarele, la intrebarile trimise de Bancherul.ro:


“Ministerul Finanţelor Publice, în calitatea sa de reprezentant al statului român - acționarul unic al CEC Bank S.A., a iniţiat demersurile de schimbare a actualei conduceri executive a CEC Bank S.A., nominalizând noi administratori în Adunarea generală ordinară a acţionarilor.


În conformitate cu codul de guvernanţă prevăzut de legislaţia bancară, până la începerera exercitării atribuțiilor de către administratorii nominalizați, aceștia vor face obiectul unei proceduri de analiză şi evaluare, din punct de vedere a respectării cerințelor legislației bancare, procedură care se finalizează cu aprobarea de către Banca Națională a României.


În prezent, procedura de analiză şi evaluare a persoanelor nominalizate este în curs de desfășurare, urmând ca noua componență a conducerii executive a CEC Bank SA să fie făcută publică după încheierea acestei proceduri.


În situaţia în care Banca Naţională a României nu aprobă una sau mai multe din persoanele nominalizate pentru funcţiile de administratori sau persoanele respective renunţă la nominalizare, acţionarul va nominaliza în locul acestora alte persoane.”


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/bancherul/public_html/print.php on line 104